Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško bolesni Jastreb

'Fred, nakon Registra otvori bolnicu za veterane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici više hrvatskih braniteljskih udruga danas su posjetili teško bolesnog legendarnog zapovjednika obrane Vukovara Milu Dedakovića Jastreba.

Jastreba su posjetili u njegovu domu u Ferdinandovcu kako bi mu čestitali božićne i novogodišnje blagdane te zaželjeli puno zdravlja. Donijeli su mu prigodne poklone i nešto novčanih priloga, ali kako je rekao Mladen Pavković, predsjednik UBIUDR-a Podravke, prvenstveno su mu htjeli pokazati da ga nisu zaboravili i pružiti primjer drugima da brinu o braniteljima u svojim sredinama koji nerijetko žive na rubu gladi, bolesni, usamljeni i zaboravljeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podrška prosvjedu Jastrebova kći u suzama pročitala njegovo pismo braniteljima: 'Ne dižite ruku na sebe!' Slika nije dostupna Danas će biti dostavljena Matić: Osigurali smo kolica i krevet za heroja Jastreba

Jastreb se sa svima pozdravio i zahvalio im na podršci. Kazao je da se baš i ne osjeća najbolje, ima problema s disanjem i umorom, ali da mu je puno lakše spavati otkako je od gradonačelnika Vukovara Željka Sabe dobio električni krevet. Njegova obitelj očekuje da će imati još bolje uvjete kada konačno dođu i električna kolica.

>> Matić: Osigurali smo kolica i krevet za heroja Jastreba

Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e, koja je Jastrebu već donirala 20.000 kuna, jučer je s upraviteljem poljoprivredne braniteljske zadruge iz Virovitice Zlatni vrtovi s obitelji Dedaković razgovarao i o spremnosti da preuzmu financijske obaveze i njihovu proizvodnju jabuka, s kojom se više ne mogu nositi zbog Jastrebove bolesti.

Zapovjednikova supruga još jednom je istaknula kako joj je velika želja da zaživi i njihova inicijativa osnivanja zaklade za branitelje, kao i osnivanja krovne braniteljske organizacije koja bi ujedinila sve udruge.

'Mile je dobio sve što mu je potrebno. Hvala svim ljudima dobrog srca. Ajmo sada pomoći i drugima kojima je pomoć potrebna', istaknula je Tereza Dedaković, poslavši jasnu poruku ministru branitelja Predragu Matiću. 'Fred, prvo obećanje si ispunio. Objavio si registar branitelja. Sada otvori i bolnicu za ratne veterane.' (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene