Obavijesti Video Pretražite Navigacija
James Dean 21. stoljeća ili mladi Tesla?

Franjo vs Matej: S kime biste radije napravili đir po gradu?

Franjo vs Matej: S kime biste radije napravili đir po gradu? (Foto: Nova TV Content Team)
Franjo vs Matej: S kime biste radije napravili đir po gradu? (Foto: Nova TV Content Team) Nova TV Content Team
Aktualno Galerija +0 Franjo vs Matej: S kime biste radije napravili đir po gradu? (Foto: Nova TV Content Team) Galerija 1/1 >>
James Dean 21. stoljeća ili mladi Tesla? Jednog privlači miris benzina, a drugoga struja. Prvi se zove Franjo i on je pobornik klasičnog automobila, dok Matej po gradu vozi električno vozilo. Iskustvo vožnje u ta dva vozila razlikuje se koliko i karakteri mladića. Klasični benzinac ili tiho električno vozilo – prije nego što odlučite, pogledajte video.

Matej je pokazao da električna vozila mogu potegnuti jednako kao i klasična, da su iznimno tiha te da mu je u novčaniku ostalo više novca. Međutim, pobornike klasičnih automobila ipak brine gdje će napuniti svoje potencijalne, ekološki ''osviještene'' limene ljubimce.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulažu se velika sredstva Pripada li budućnost automobilskog tržišta električnim vozilima? Slika nije dostupna Neobično, čudno i drugačije Nevjerojatan osjećaj: Kada se jednom naviknete na ovo iskustvo, više nema povratka na staro

Uzimajući u obzir napredak tehnologije, ulaganja automobilskih i tehnoloških kompanija te stanje na tržištu, kao i činjenicu da se od 2018. ponovno očekuju državni poticaji za kupnju električnih vozila, samo je pitanje vremena kada će broj takvih vozila porasti na našim cestama.

Poznato je da su električna vozila prijatelj okoliša te da za razliku od klasičnih automobila nemaju emisiju ugljikova dioksida. Intenzivno se radi i na poboljšanju infrastrukture punionica. HEP je diljem zemlje instalirao 50 stanica za punjenje električnih vozila pod nazivom ELEN, a tijekom sljedećih godina planira postavljanje 53 nove brze i 4 superbrze AC/DC punionice duž hrvatskih autocesta na temeljnom i proširenom TEN-T (transeuropska prometna mreža) koridoru samo iz projekata EAST-E i NEXT-E koje je sufinancirao EU. Na takvim brzim (i superbrzim) punionicama baterija će se moći napuniti u roku od samo 15 do 30 minuta.

Sadržaj je napravljen u produkciji ''NOVA TV Content Teama'' u suradnji s "Hrvatskom elektroprivredom d. d." i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene