Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šalu na stranu

Britanci ismijavaju nove policajace: "Zar je mirovina tako loša da su morali početi raditi s 12?"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Fotografija objavljena na društvenoj mreži izazvala je lavinu komentara i podsmijehe, a načelnica policije komentirala ih je kao razočaravajuće.

Lavina komentara na X-u, bivšem Twitteru, primorala je načelnicu policije West Yorkshirea u Velikoj Britaniji Helen Brear da u petak stane u obranu mladolikih novozaposlenih policajaca. Ona je, naime, objavila fotografiju na društvenoj mreži na kojoj je i dvoje novih policajaca regrutiranih u sklopu vladina programa Policijsko uzdizanje, kojemu je cilj privući 20.000 novih policajaca.

No u nedjelju je šefica policije bila prisiljena osuditi reakcije na fotografiju koju je objavila jer su se neki korisnici društvenih mreža šalili o tome kako novi policajci izgledaju mlado, iako su oboje stariji od 18 godina.

Pročitajte i ovo Smrtonosne kiše Smrtonosni tajfuni VIDEO Bila je to najjača kiša u 140 godina: Dramatični prizori nakon što su gradove poharale razorne oluje

"Bila sam nevjerojatno razočarana nekim komentarima" rekla je Brear, a prenosi The Independent.

"Oboje mojih kolega prošlo je regrutaciju i pokazalo da imaju vještine i sposobnosti. Oboje će biti izvrsni policajci, a ja ću se kao njihova zapovjednica pobrinuti da dostignu svoj potencijal", dodala je.

Ilustracija Mladoliki policajci (Foto: Twitter/ScreenShoot)

Ispod fotografija su stotine komentara, od kojih je i velik broj pozitivnih, no ima i onih koji se ismijavaju s izgledom novih policajaca.

"Je li mirovina postala toliko loša da moraju početi s 12 godina?" jedan je od komentara.

Pročitajte i ovo Spomenik Domovini spomenik Domovini VIDEO Pogledajte kako su s najviše statue u Europi uklonjeni srp i čekić

"Znam da kažu da si star kad na slikama izgledaš mlađe", komentirao je drugi korisnik.

"Odlične vijesti, ali imate li pisano odobrenje mame novog policajca da smije raditi nakon 8 sati navečer?" napisala je jedna od korisnica X-a.

"Pronašli su posao tijekom ljetnih praznika", još je jedan komentar.

Nekoliko drugih policajaca veterana i pripadnika vojske, međutim, objavilo je fotografije koje pokazuju da su i sami izgledali mladoliko kada su se zaposlili.

Pročitajte i ovo Donald Trump 40 točaka optužnice Najozbiljniji proces dosad: Trump je optužen za urotu protiv američke države sa šest drugih osoba

"Neki bi se ljudi trebali sjetiti da su mladi muškarci i žene poput ovih otišli u dva svjetska rata kako bi branili našu zemlju", jedan je od komentara korisnika koji je stao u obranu novih policajaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene