Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obići će cijelu zemlju

Fotograf kojeg su oborili Vatreni stiže na odmor u Hrvatsku: "Ovakav se poziv ne propušta, bit će mi čast..."

Yuri Cortez (Foto: AFP)
Yuri Cortez (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Yuri Cortez (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Yuri Cortez, fotograf koji se nakon Madnžukićeva gola u polufinalnoj utakmici našao ispod Vatrenih, prihvatio je poziv Hrvatske turističke zajednice te dolazi u posjet Hrvatskoj.

Hrvatska turistička zajednica kontaktirala je Yurija Corteza, fotoreportera Angence France-Pressa, koji je djelić svjetske slave i pažnje zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon veličanstvenog pogotka Marija Mandžukića i plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Pročitajte i ovo Slavlje premijera i predsjednika REAKCIJE NAKON POBJEDE Čestitke stižu sa svih strana, Plenković slavio u Španjolskoj, a Milanović u Čileu. "Kakva utakmica, koja obrana. I na kraju spektakl" Slika nije dostupna Idejama nema kraja Za domišljate Hrvate ni posao nije prepreka za gledanje Vatrenih! Dosjetili su se kako nadmudriti poslodavce

Cortez je pozvan da zajedno sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku, a učinit će to krajem kolovoza ili u prvom tjednu rujna ove godine.

53-godišnji Cortez voditelj je meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu, a iz HTZ- poručuju kako je jedino što u Hrvatsku treba ponijeti "dobro raspoloženje i svoj fotoaparat".

"Sigurni smo da ovaj simpatični i dobro raspoloženi Salvadorac neće odoljeti brojnim hrvatskim prirodnim, kulturnim i povijesnim motivima i ljepotama. Gotovo svako veliko međunarodno natjecanje obilježi neka zanimljiva anegdota, a ono što je obilježilo ovo Svjetsko prvenstvo je slavlje hrvatskih nogometaša usred kojeg se slučajno našao i Yuri, koji je to sve zabilježio svojim fotoaparatom napravivši najoriginalnije, najspontanije i siguran sam najsimpatičnije fotografije prvenstva. Slike slavlja obišle su cijeli svijet, koji je tom prilikom, osim vatrenog slavlja, vidio ljubaznost i obazrivost naših igrača. Hrvatska je prelijepa zemlja srdačnih i ljubaznih domaćina, a sretni smo što je Yuri prihvatio naš poziv te će se u to imati prilike i osobno uvjeriti“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Yuri je poziv prihvatio s velikim entuzijazmom i oduševljenjem jer, kako sam kaže, nikada nije bio u Hrvatskoj.

„Poziv ovakve vrste ne odbija se. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom, za koju sam zdušno navijao u finalu“, rekao je  Cortez.

Sedmodnevni boravak i odmor u Hrvatskoj Yuri Cortez će započeti u Zagrebu, a nakon toga će obići obalu, otoke, ali i ljepote kontinentalne Hrvatske.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene