Yuri Cortez, fotograf koji se nakon Madnžukićeva gola u polufinalnoj utakmici našao ispod Vatrenih, prihvatio je poziv Hrvatske turističke zajednice te dolazi u posjet Hrvatskoj.

Galerija


Hrvatska turistička zajednica kontaktirala je Yurija Corteza, fotoreportera Angence France-Pressa, koji je djelić svjetske slave i pažnje zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon veličanstvenog pogotka Marija Mandžukića i plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Vezani članci Odojak (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Samo u Hrvatskoj: Okrenuli odojak u bageru i provozali se plažom Vatreni nakon pobjede nad Engleskom (Foto: AFP) Čovjek koji stvarno vjeruje u Vatrene: Na pobjedu Hrvatske stavio 50.000 eura

Cortez je pozvan da zajedno sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku, a učinit će to krajem kolovoza ili u prvom tjednu rujna ove godine.

53-godišnji Cortez voditelj je meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu, a iz HTZ- poručuju kako je jedino što u Hrvatsku treba ponijeti "dobro raspoloženje i svoj fotoaparat".

"Sigurni smo da ovaj simpatični i dobro raspoloženi Salvadorac neće odoljeti brojnim hrvatskim prirodnim, kulturnim i povijesnim motivima i ljepotama. Gotovo svako veliko međunarodno natjecanje obilježi neka zanimljiva anegdota, a ono što je obilježilo ovo Svjetsko prvenstvo je slavlje hrvatskih nogometaša usred kojeg se slučajno našao i Yuri, koji je to sve zabilježio svojim fotoaparatom napravivši najoriginalnije, najspontanije i siguran sam najsimpatičnije fotografije prvenstva. Slike slavlja obišle su cijeli svijet, koji je tom prilikom, osim vatrenog slavlja, vidio ljubaznost i obazrivost naših igrača. Hrvatska je prelijepa zemlja srdačnih i ljubaznih domaćina, a sretni smo što je Yuri prihvatio naš poziv te će se u to imati prilike i osobno uvjeriti“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Yuri je poziv prihvatio s velikim entuzijazmom i oduševljenjem jer, kako sam kaže, nikada nije bio u Hrvatskoj.

„Poziv ovakve vrste ne odbija se. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom, za koju sam zdušno navijao u finalu“, rekao je  Cortez.

Sedmodnevni boravak i odmor u Hrvatskoj Yuri Cortez će započeti u Zagrebu, a nakon toga će obići obalu, otoke, ali i ljepote kontinentalne Hrvatske.