Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokopan na Cresu

FOTO: Cres se oprostio od ubijenog Abramova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nazočnosti obitelji, prijatelja i velikog broja mještana u Cresu je popodne pokopan 23-godišnji student Aleksandar Abramov, ubijen u petak u središtu Rijeke.

Abramov je umro od posljedica ozljeda koje su mu oko 3,30 sati u petak nakon bezazlene svađe nanijela trojica napadača na Trgu sv. Barbare u Rijeci. Dvojica od njih, Dario Savić i Dario Cupać, uhićeni su i nalaze se u 30-dnevnom pritvoru, a treći, Dušan Cupać, po policijskim saznanjima, pobjegao je u Srbiju i za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Po najavi s jučerašnjega prosvjednog skupa na riječkom Korzu danas u podne je počeo prosvjedni hod od Rijeke do Lovrana te potom u suprotnom smjeru do Crikvenice, i na taj način prosvjednici žele izraziti protivljenje nasilju te pozvati mjerodavne da ojačaju sigurnosne mjere u gradu. S Korza su pošla trojica hodača.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj" Sjećanje na Alekseja Navaljnog umro još 16. veljače Objavljeno gdje će i kada biti pokopan Aleksej Navaljni

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjem je redovitom kolegiju najavio da će razgovarati s načelnikom primorsko-goranske Policijske uprave Tomislavom Dizdarom o slučaju ubojstva studenta Aleksandra Abramova, ali i o drugim pitanjima sigurnosti mladih na gradskim ulicama. Obersnel je ustvrdio da su uzroci nasilna ponašanja mladih pogrešni uzori, manjkav odgoj i neučinkovito pravosuđe koje ne postupa na učinkovit način nakon policijskog dijela posla. Na kritike s prosvjeda građana upućene gradskoj upravi da ne čini dostatno za sigurnost mladih, Obersnel je odgovorio kako u ovakvim slučajevima gradska uprava ne može sama mnogo učiniti, nego da su potrebni napori šire društvene zajednice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene