U nazočnosti obitelji, prijatelja i velikog broja mještana u Cresu je popodne pokopan 23-godišnji student Aleksandar Abramov, ubijen u petak u središtu Rijeke.


Abramov je umro od posljedica ozljeda koje su mu oko 3,30 sati u petak nakon bezazlene svađe nanijela trojica napadača na Trgu sv. Barbare u Rijeci. Dvojica od njih, Dario Savić i Dario Cupać, uhićeni su i nalaze se u 30-dnevnom pritvoru, a treći, Dušan Cupać, po policijskim saznanjima, pobjegao je u Srbiju i za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Po najavi s jučerašnjega prosvjednog skupa na riječkom Korzu danas u podne je počeo prosvjedni hod od Rijeke do Lovrana te potom u suprotnom smjeru do Crikvenice, i na taj način prosvjednici žele izraziti protivljenje nasilju te pozvati mjerodavne da ojačaju sigurnosne mjere u gradu. S Korza su pošla trojica hodača.

Vezani članci Potpisivanje u knjigu žalosti za Olivera Dragojevića u Vela Luci (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Vela Luka čeka Olivera: Važne informacije za sve koji voljenom glazbeniku žele odati počast u njegovu gradu Slika nije dostupna Cijena smrti u Hrvatskoj: Zbog visoke cijene pogreba mnogi su prisiljeni svoje bližnje pokopati - na rate

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjem je redovitom kolegiju najavio da će razgovarati s načelnikom primorsko-goranske Policijske uprave Tomislavom Dizdarom o slučaju ubojstva studenta Aleksandra Abramova, ali i o drugim pitanjima sigurnosti mladih na gradskim ulicama. Obersnel je ustvrdio da su uzroci nasilna ponašanja mladih pogrešni uzori, manjkav odgoj i neučinkovito pravosuđe koje ne postupa na učinkovit način nakon policijskog dijela posla. Na kritike s prosvjeda građana upućene gradskoj upravi da ne čini dostatno za sigurnost mladih, Obersnel je odgovorio kako u ovakvim slučajevima gradska uprava ne može sama mnogo učiniti, nego da su potrebni napori šire društvene zajednice.