U foajeu Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu danas je u povodu smrti Zvonimira Puljića, saborskog zastupnika i bivšega splitskoga gradonačelnika, održana komemoracija.


Saborski zastupnik HDZ-a Andrija Hebrang istaknuo je da 'Zvonimir Puljić treba biti uzor svima u Hrvatskoj koji obnašaju važne dužnosti'. Po njegovim riječima, Puljića, koji je osvajao svojom smirenošću i znanjem, cijenili su svi saborski zastupnici. 'On nikad nije izlazio izvan okvira tolerancije i međusobnog uvažavanja', rekao je Hebrang.

Vezani članci Komemoracija za 402 poginule djece tijekom Domovinskog rata - 1 Odana počast za 402 djece poginule u Domovinskom ratu: ''Jedan svećenik mi je rekao da vrijeme nosi svoje. Ne nosi. Sve je teže i teže" Slika nije dostupna 'Šutej je vjerovao da glazba može promijeniti ljude'

'Puljić je njegovao kulturu istinskog dijaloga, znao je saslušati drugu stranu bez obzira na ideološko opredjeljenje i etničku pripadnost', rekao je Hebrang, dodajući da će mu HDZ biti trajno zahvalan za doprinos u stvaranju hrvatske države i sudjelovanje u demokratskim procesima.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, u ime predsjednice stranke Jadranke Kosor i svih članova, prenio je izraze sućuti obitelji Zvonimira Puljića, njegovim prijateljima i poštovateljima, ističući da je on 'svojim visokim moralnim vrijednostima bio jedan od najvažnijih članova HDZ-a'.

'Bio je čovjekoljub koji se nije zauzimao za osobne interese'

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader rekao je da se pokojni Zvonimir Puljić nije štedio te da je 'izgarao u stalnoj borbi za hrvatske nacionalne interese', a splitski dogradonačelnik Jure Šundov je istaknuo da je u Split i Hrvatsku uzidan 'kao kamen temeljac' te da je znao postupati 'svehrvatski i nadstranački'.

Predsjednik Splitskog ogranka Matice hrvatske Josip Botteri je rekao da je 'Zvonimir Puljić bio pastir Splita te veliki domoljub i čovjekoljub' koji se nije zauzimao za osobne interese, nego za opće dobro, a intendant splitskoga HNK Milan Štrljić je istaknuo da je Zvonimir Puljić 'imao cilj da Split bude moderan i otvoren grad - hrvatski i europski grad kulture dostojan svoje povijesti'.

Pokop Zvonimira Puljića bit će danas u 17 sati na splitskome groblju Lovrincu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju