Jak pljusak koji je padao u popodnevnim satima ponovno je poplavio Pulu pa se Puljani s razlogom pitaju hoće li doći i dan kada će doživjeti sudbinu koja je nedavno zadesila Istanbul.


Pula nakon svake kiše koja pada duže od dva sata pretvori u Veneciju. Današnja kiša ponovno je napravila velike probleme na Marsovom polju, Portarati i još nekim dijelovima grada, piše Regional Express te dodaje kako se još jednom potvrdilo da je u pitanju vrlo ozbiljan problem te da je prolongiranje njegova konačnog rješenja potpuno besmisleno. 'Ovo što se događa vrlo će brzo prestati biti 'romantična Venecija' i samo pitanje dana kada ćemo doživjeti sudbinu koju je nedavno zadesila Istanbul', kazao je jedan Puljanin.

Vezani članci Urušena kuća u Našicama - 3 Poplave u Slavoniji: Kod Našica se urušila kuća 80-godišnje bake, tijekom večeri zbog nevremena stradala i Županja Šteta na usjevima - 1 Zbrajaju se štete nakon velikog nevremena na istoku Hrvatske: "Strašno je izgledalo, led velik kao palac... Nisi smio izaći iz kuće van"

Nevrijeme je zabilježeno i na području Poreča gdje se zbog jakog vjetra i kiše srušilo nekoliko stabala pa su morali intervenirati vatrogasci. Prema podacima pulskih meteorologa, u par sati palo je čak 30 litara kiše po četvornom metru što je bilo dovoljno da se preopterete gradske odvodne cijevi. Županijski centar 112 zabilježio je probleme u Fažani i u središtu Pule gdje su zbog velikih količina vode izlijetali šahtovi pa su morali intervenirati pulski vatrogasci. Tijekom večeri vrijeme se smirilo no meteorolozi najavljuju kišu i tijekom noći. (Hina)