Jahtu koja je nekad pripadala ruskom tajkunu Borisu Berezovskom, koji je nedavno počinio samoubojstvo, kupio je nepoznati kupac iz Hrvatske. Za taj luksuz dug 50 metara, izdvojio je 5 milijuna eura.


Kupnju jahte Thunder B potvrdila je nizozemska brokerska kuća De Valk, kao i to da je kupac Hrvat, prenosi Slobodna Dalmacija. Jahta je izgrađena još 1998. godine u brodogradilištu Oceanfast, u australskom gradu Fremantleu.

Vezani članci Zdravko Marić Ministar financija na jahti plovi sivom zonom zakona, a odgovore ćemo znati - kad se vrati s godišnjeg pomorska nesreca - 3 Dnevnik Nove TV u patroli s pomorskom policijom. Snimili su nekoliko prekršaja, ali i zanimljivih izgovora

>> 'Nije se sam ubio i tražio je oprost od Putina'

Identitet kupca nizozemska brokerska kuća nije otkrila, jer su ti podaci, prema sklopljenom kupoprodajnom ugovoru, poslovna tajna.

Thunder B je svojedobno procjenjen i na 14 milijuna eura vrijednosti, a jahta je doživjela i renovaciju prije pet godina. Opremljena je s dva apartmana i tri kabine te može primiti 10 putnika, dok brodom upravlja osam članova posade.

Dva MTU brodska motora proizvode 2950 konjskih snaga, a Thunder B može 'potegnuti' i 30 čvorova na otvorenom moru. Jahta je prošlog mjeseca isplovila iz francuske luke Golfe Juan prema Kusadasiju, na turskoj obali Egejskog mora. Ovog ljeta jahta bi se lako moguće mogla pojaviti i na Jadranu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook