Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Identitet kupca nije poznat

Hrvat kupio jahtu pokojnog ruskog tajkuna Berezovskog za 5 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jahtu koja je nekad pripadala ruskom tajkunu Borisu Berezovskom, koji je nedavno počinio samoubojstvo, kupio je nepoznati kupac iz Hrvatske. Za taj luksuz dug 50 metara, izdvojio je 5 milijuna eura.

Kupnju jahte Thunder B potvrdila je nizozemska brokerska kuća De Valk, kao i to da je kupac Hrvat, prenosi Slobodna Dalmacija. Jahta je izgrađena još 1998. godine u brodogradilištu Oceanfast, u australskom gradu Fremantleu.

Pročitajte i ovo Tomislav Opačak Brat saborske zastupnice Slavonski tajkun pobjegao u BiH da izbjegne zatvor: Ima niz optužnica Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini"

>> 'Nije se sam ubio i tražio je oprost od Putina'

Identitet kupca nizozemska brokerska kuća nije otkrila, jer su ti podaci, prema sklopljenom kupoprodajnom ugovoru, poslovna tajna.

Thunder B je svojedobno procjenjen i na 14 milijuna eura vrijednosti, a jahta je doživjela i renovaciju prije pet godina. Opremljena je s dva apartmana i tri kabine te može primiti 10 putnika, dok brodom upravlja osam članova posade.

Dva MTU brodska motora proizvode 2950 konjskih snaga, a Thunder B može 'potegnuti' i 30 čvorova na otvorenom moru. Jahta je prošlog mjeseca isplovila iz francuske luke Golfe Juan prema Kusadasiju, na turskoj obali Egejskog mora. Ovog ljeta jahta bi se lako moguće mogla pojaviti i na Jadranu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene