Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojka preminulog Berezovskog tvrdi:

'Nije se sam ubio i tražio je oprost od Putina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Berezovski se nije sam ubio i tražio je oprost od Putina', ispričala je za ruski oporbeni list Novoye Vremya Katerina Sabirova 23-godišnja djevojka preminulog ruskog oligarha.

Smrt ruskog oligarha Borisa Berezovskog službeno je okarakterizirana kao samoubojstvo, no novo svjetlo ili bolje rečeno sumnju na njegovu smrt baca interwiev, kojeg je oporbeni list Novoye Vremya objavio s djevojkom preminulog Berezovskog Katerinom Sabirovom. Berezovski, koji je nedavno pronađen mrtav u Londonu, gdje je živio u egzilu, doista je pisao Vladimiru Putinu zatraživši od njega oprost, tvrdi njegova djevojka 23-godišnja Katerina Sabirova, koja je  također zanijekala da je riječ o samoubojstvu.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Slika nije dostupna Obavljena obdukcija Otkriven uzrok smrti ruskog milijardera

Tražio je oprost od Putina i želio se vratiti u Rusiju

Boris Berezovski, bivša siva eminencija Kremlja,koji je nakon Putinova dolaska na vlast 2000. morao napustiti vladajuće krugove, pronađen je mrtav u kupaonici 23. ožujka s vidljivim tragovima vješanja. Kremlj je odmah izjavio da je Berezovski, njegov žestoki protivnik otkako je otišao u egzil, pisao Putinu tražeći od njega oprost i mogućnost povratka u domovinu. Kako navodi Katerina Sabirova s kojom se 68-godišnji milijarder viđao zadnjih godina, Berezovskog je u kolovozu 2012. teško pogodio gubitak parnice na londonskom sudu protiv bivšeg poslovnog partnera Romana Abramoviča od kojega je potraživao milijardu eura. 'Govorio je 'nisam dobro, ne znam više što ću', rekla je Sabirova u razgovoru za oporbeni tjednik Novoye Vremya. Sabirova kaže da je Berezovski tada rekao kako bi se htio vratiti u Rusiju.

'Rekao je kako je jedina mogućnost da se vrati u Rusiju da se ispriča Putinu. Govorio je o tome kao o zadnjoj prilici', rekla je mlada žena. 'Vidjela sam rukopis, pročitao mi ga je. Molio je oprost i mogućnost da se vrati', dodala je.

'Ne vjerujem da se ubio, trebali smo ići na dvotjedni odmor'

Sabirova, koja nije živjela s Berezovskim i nije bila u Londonu u vrijeme njegove smrti, isključuje mogućnost da se on objesio.

'Jako je teško u to povjerovati.'

Berezovski je zadnjih mjeseci pokazivao znakove depresije, patio je od nesanice, nije izlazio iz kuće i ni sa kim se nije želio viđati, tvrdi Katerina. No, kaže kako se dogovorila s njim da će se 25. ožujka naći u Izraelu, gdje su trebali ostati dva tjedna na odmoru.Dan prije njegove smrti, u petak 22. ožujka kasno navečer, razgovarala je s njim telefonski i zvučao je 'bolje nego inače', ispričala je.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene