Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za bolje zdravlje

VIDEO: Čovjek tuljan skočio u Dravu na -7 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječanin Duško Rudež na Silvestrovo je, točno u podne, 25. put skočio u ledenu Dravu u Zimskoj luci.

I na taj način je čestitao Novu godinu Osječanima i svim ljudima dobre volje te svima zaželio da najviše pozornosti posvete zdravlju. Pred mnogim građanima, 66-godišnji Osječanin se na sedam stupnjeva ispod ništice okupao u Dravi, koja je u Zimskoj luci zaleđena, tako da se dio leda morao probiti kako bi mogao malo i zaplivati.

Pročitajte i ovo Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz Slika nije dostupna Turistička atrakcija Osječki 'tuljan' skočio u Dravu na Silvestrovo

>> Osječki 'tuljan' skočio u Dravu na Silvestrovo

Dok se on kupao, djeca i Djed Božičnjak sklizali su se na zaleđenoj površini rijeke. Prije zimskog kupanja nastupile su hrabre plesačice trbušnog plesa, a pratila ih je tamburaška glazba.

Borac protiv ambrozije

'Čovjeku tuljanu', kako već godinama Osječani zovu Duška Rudeža, pošto je izišao iz vode, prvi je čestitao osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji mu je uručio pehar i novčanu donaciju. Bubalo se zahvalio Rudežu na hrabrosti i svemu što čini na promidžbi Osijeka, ističući kako je njegovo tradicionalno zimsko kupanje postalo prepoznatljiv novogodišnji događaj koji se sa zanimanjem prati diljem Hrvatske.

Inače, Duško Rudež osnovao je prije nekoliko godina udrugu za borbu protiv ambrozije te je autor knjige o važnosti uništavanja tog alergenog korova.

Na pitanje novinara hoće i nastaviti zimsko kupanje, Rudež je odgovorio: 'Da, svakako.' Istaknuo je da je to dio njegove zdravstvene i tjelesne rekreacije te kako je s tim počeo prije 25 godina, kad je imao velikih zdravstvenih tegoba, a danas se sa 66 godina osjeća kao mladić. Dodao je kako mu je danas voda bila hladnija nego proteklih godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene