Olujno nevrijeme s tučom jučer je oko 15 sati zahvatilo područje Samobora, Zaprešića i sjeverne dijelove Zagreba. Prema neslužbenim informacijama ima i materijalne štete. Olujno nevrijeme pogodilo je i dijelove susjedne BiH, a velike štete zabilježene su u Zenici.


Građani su se žalili na razbijena vozila i štete u vrtovima, a iz Zaprešića je stigao poziv za ispumpavanje jednog podruma.

Vezani članci Zoran Milanović u Samoboru Milanović iz Samobora poručio: ''Ovo je kao kubanska kriza. Plenković je Hruščov, ja sam Kennedy. Kaj se smiješ?'' Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama

U Planini Gornjoj iznad Kašine, također je dojavljeno da je stablo, koje je vjetar srušio, palo na cestu.

U Samoboru je vidljivo da su oštećeni automoblili koji su se našli u nezaštićenom prostoru.

Prema neslužbenim informacijama i na području Šestina i Črnomerca oštećeni su sutomobili, a snažna je tuča pogodila i područje Svete Nedelje pokraj Samobora. 

Nevrijeme pogodilo i riječko područje

Olujno nevrijeme s tučom sinoć je zahvatilo šire riječko područje. 

Tuča je pogodila i opatijsko zaleđe gdje je uništen sav urod grožđa, uništeni su nasadi rajčice i ostalog povrća. 

Pravi razmjeri štete bit će poznati naknadno, a pretpostavlja se da će šteta biti velika. 

U Rijeci su se od velike količine vode i lišća u nekim dijelovima grada začepili šahtovi, bilo je i poplavljenih podruma. 

Olujno nevrijeme pogodilo Zenicu
 

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom, pljuskovima, a ponegdje i ledom, uzrokovalo je velike štete na krovovima, usjevima i automobilima u Zenici i njenoj okolici. 

Najgore je bilo u gradskoj jezgri, gdje su porušena stabla u potpunosti blokirala promet. Veliki dio grada ostao je bez električne energije, a bez napajanja privremeno su bile i bazne stanice operatera mobilne telefonije.