Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za izbore

Finaliziraju se liste, ali nisu svi zadovoljni: "Kad većina donese odluku, onda naprosto idemo dalje"

Aktualno Galerija Finaliziraju se liste - 1 Finaliziraju se liste - 1 Foto: DNEVNIK.hr Finaliziraju se liste - 2 Finaliziraju se liste - 2 Foto: DNEVNIK.hr Finaliziraju se liste - 3 Finaliziraju se liste - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Finaliziraju se liste - 4 Galerija 1/4 >>
Vrijeme za predaju izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu curi, a stranke uglavnom još uvijek bruse njihov konačni izgled. Tko će se naći na kojem mjestu, glavna je tema pregovora, a priču o tome napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

SDP je prema partnerima bio poprilično darežljiv, mnogi će reći i previše – najviše nezadovoljnih je u dalmatinskim jedinicama.

"Dalmatinci su inače malo temperamentniji, ali imaju svoj stav i ja ne vidim ništa sporno u tome da svoj stav izraze. Ali kad većina donese odluku, onda naprosto idemo dalje i poštujemo je", rekla je Sabina Glasovac.

U HDZ-u, ako i ima nezadovoljnih, o tome ne govore javno.

"Tko bježi od izazova, ne može raditi ovaj posao. Naravno da sam u desetoj bio doma, ali ovo je jedan novi izazov i zahtjevnija je uloga, ali dati ću sve od sebe, kao i uvijek", najavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci ljudskog kostura - 1 Tužan kraj nadničara Stravično otkriće: "Ostala je lubanja i par kosti, to su divlje svinje pojele. Prepoznao sam ga po odjeći"

Možemo! ne treba razbijati glavu oko toga tko će biti na kojoj poziciji i na kojoj listi jer su sve dileme riješili predizborima.

"Ja sam sretna da imamo taj proces. On nije jednostavan i trebalo ga je dobro organizirati i bavili smo se time. Mislimo da ne možemo demokratizirati državu, ako nam političke stranke ne poštuju nekakve osnovne demokratske uzuse", ustvrdila je Sandra Benčić.

Pročitajte i ovo Uloga društvenih mreža - 1 Izbori su sve bliže Kupuju se Vijetnamci i vrijeđa opozicija, a što o kampanji na društvenim mrežama kažu glasači? "To nije politika, to je onda zabava"

Po prvi će put u koaliciji izići i Most. Dva sigurna mandata i jedan rubni prepustili su Hrvatskim suverenistima, a uvjereni su da će ostati jedinstveni i nakon izbora.

"Mi smo pokazali da stavljamo ljude s integritetom koji se neće prodati. Građani mogu biti sigurni kada nam daju glas da taj glas neće otići na jednu ili drugu stranu", rekao je Nikola Grmoja.

Rok za predaju lista je u petak u ponoć, a više o njihovu sastavljanju možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene