Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

FINA je blokirala 162.000 računa građana i 109.000 računa tvrtki na temelju novog Zakona o ovrhi. Ukupno u obradi imaju 730.000 predmeta.


Iz FINA-e priopćuju kako svakodnevno zaprimaju i velik broj novih predmeta ovrhe.

Vezani članci Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini HEP reagirao zbog tvrdnji da na potresom pogođenom području vikendom ne rade: "Od dana potresa djelatnici rade bez pauze" Slika nije dostupna Evo zašto ljudi neće preko noći ostati na cesti!

FINA od početka ove godine provodi ovrhu na novčanim sredstvima. Ističu kako na projektu radi više od 300 Fininih zaposlenika, u dvije smjene, a posebna se pozornost, radi osjetljivosti i tajnosti podataka, posvećuje zaštiti ovršenika i ovrhovoditelja te kontroli podataka.

Na današnji dan, 13. siječnja 2011. godine, broj blokiranih računa građana iznosio je 162.204, a računa poslovnih subjekata 109.237, navodi se u priopćenju.

Iz Fine opovrgavaju 'bilo kakvo postojanje kaosa i blokadu sustava Fine'.

'Naime, zbog tako velikog broja zaprimljenih predmeta i očekivanog povećanog opterećenja sustava, dogodile su se određene tehničke poteškoće u radu, no one se kontinuirano otklanjaju. Nastojimo, u izravnoj komunikaciji, riješiti što više pojedinačnih slučajeva klijenata', navode iz Fine i ispričavaju se klijentima koji su naišli na određene poteškoće.

Komunikacija i razmjena podataka između banaka i Fine odvijaju se intenzivno, a iz Fine naglašavaju i kako kontinuirano odgovaraju i na pitanja klijenata.

Temeljem Zakona o ovrhi, Fina provodi ovrhu po svim računima i oročenim novčanim sredstvima u svim bankama, prema OIB-u ovršenika, bez njegove suglasnosti. (HINA)