Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U blokadi i preko 109.000 računa tvrtki

FINA blokirala račune 162.204 građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FINA je blokirala 162.000 računa građana i 109.000 računa tvrtki na temelju novog Zakona o ovrhi. Ukupno u obradi imaju 730.000 predmeta.

Iz FINA-e priopćuju kako svakodnevno zaprimaju i velik broj novih predmeta ovrhe.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Slika nije dostupna vijećnik stranke pametno Brodosplit zaboravio na vlastite račune? "Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu"

FINA od početka ove godine provodi ovrhu na novčanim sredstvima. Ističu kako na projektu radi više od 300 Fininih zaposlenika, u dvije smjene, a posebna se pozornost, radi osjetljivosti i tajnosti podataka, posvećuje zaštiti ovršenika i ovrhovoditelja te kontroli podataka.

Na današnji dan, 13. siječnja 2011. godine, broj blokiranih računa građana iznosio je 162.204, a računa poslovnih subjekata 109.237, navodi se u priopćenju.

Iz Fine opovrgavaju 'bilo kakvo postojanje kaosa i blokadu sustava Fine'.

'Naime, zbog tako velikog broja zaprimljenih predmeta i očekivanog povećanog opterećenja sustava, dogodile su se određene tehničke poteškoće u radu, no one se kontinuirano otklanjaju. Nastojimo, u izravnoj komunikaciji, riješiti što više pojedinačnih slučajeva klijenata', navode iz Fine i ispričavaju se klijentima koji su naišli na određene poteškoće.

Komunikacija i razmjena podataka između banaka i Fine odvijaju se intenzivno, a iz Fine naglašavaju i kako kontinuirano odgovaraju i na pitanja klijenata.

Temeljem Zakona o ovrhi, Fina provodi ovrhu po svim računima i oročenim novčanim sredstvima u svim bankama, prema OIB-u ovršenika, bez njegove suglasnosti. (HINA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene