Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fenomen kod Pitomače

Ribe same ulaze u čamac - 'Kad jedna krene onda sve uskaču!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Azijski šarani koji sami iskaču iz Drave kod Pitomače u čamac, zvuči nevjerojatno. Ekipa Dnevnika Nove TV odlučila je i to provjeriti.

Tragom vijesti o tome kako su usred Drave kod Pitomače u motorni čamac uskakale uznemirene ribe od deset kila, ekipa Dnevnika Nove TV krenula je na teren. Snimiti ribe koje same skaču.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolja Hrvatska Sve imaju u školi: Od plastenika do restorana, a zarađeni novac ulažu u - školu! Slika nije dostupna Prepredeni prevarant 'Slikala vas je policija, ali ja vam to mogu riješiti...Policajac je moj prijatelj'

Zašto je jato desetkilaških tolstolobika uskakalo ljudima u čamac na Dravi? Spomenko Cetin, skelar iz Pitomače kazao je kako su ribe vjerojatno uskočile u čamac zbog zvuka motora.

'Kad jedna krene onda sve skaču', ukratko je Josip Sesvečen prepričao nevjerojatan događaj koji se dogodio usred Drave kod Pitomače.

Mogu se pohvaliti: Vratili se kući s ekstremno rijetkim ulovom

'Zna se isto desiti kad sa lancem udarimo po željezu, preplaše se pa počnu skakati', dodao je Cetin.

Osim skelara, ribe koje same iskaču iz vode imali su priliku vidjeti i brojni ribari.

'Unazad tri godine sam to vidio ali ove godine još nisam', rekao je ribič Željko Žagar te dodao 'skakali bikovi metar dva po zraku, valjda su se selili'.

'Oni se obično znadu sunčati ali da bi baš skakali na obalu, ne znam', rekao je ribič Božidar Figač.

Kažu ribiči, ribu su probali, neke od ove vrste težile su oko 15 do 20 kila, također napominju kako je riba tolstolobik dobra za jesti i nadasve ukusna, pogotovo kad se sama servira u čamac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene