Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sljedeće godine

Donosimo tablicu: Izračunajte koliko bi vam se mogla povećati plaća nakon povećanja neoporezivog dijela dohotka

Premijer Andrej Plenković danas je u Saboru rekao da Vlada, između ostalog, sljedeće godine planira neoporezivi dio dohotka podići s 3800 na 4000 kuna. Izračunali smo koliko bi vam se time mogla povećati plaća.

Sljedeće godine plaća bi nam mogla rasti zahvaljujući najavljenom podizanju neoporezivog dohotka. Gledajući rang prosječne plaće to bi moglo biti za svega nekoliko desetaka kuna.

''Osobni odbitak kao neoporezivi dio dohotka podići ćemo s 3800 kuna na 4000 kuna'', rekao je premijer.

Prema izračunu promjene osobnog odbitka s 3.800 na 4.000 kuna na temelju prosječne plaće, povećanje bi bilo pedesetak kuna.

U prilogu se nalaze tablice s izračunom za prosječne plaće samca i roditelja s djecom. Ovisno o tome računa li se vaša plaća prema obračunu za samca ili roditelja koji ima poreznu olakšicu za dijete, možete ubaciti iznos svoje bruto plaće te će vam tablica izbaciti iznos vaše nove plaće.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar (Dnevnik.hr) Osvrnuo se i na pravosuđe Premijer najavio povećanja plaća državnim i javnim službenicima, minimalne plaće, podizanje neoporezivog dijela plaća...

Nešto bolje bi mogli proći državni i javni službenici kojima bi povrh ovoga plaća mogla rasti – ovisno o dogovoru između Vlade i sindikata za 6,12 posto plus povećanje koeficijenata.

''Ponudit ćemo povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima u tri vala povećanja po dva posto - svima. Istodobno smo svjesni da su brojni koeficijenti koji danas postoje u državnim i javnim službama nepravedni te da su se godinama nekonzistentno mijenjali. Želimo riješiti i to pitanje na način da ćemo dodatno angažirati stručnjake koji će nam na temelju detaljne analize pomoći da precizno utvrdimo realnu složenost svih poslova'', rekao je danas u Saboru premijer.

Koliko će točno iznositi vaša plaća ako ste samac provjerite ovdje

Koliko će iznositi vaša plaća ako ste roditelj s jednim djetetom provjerite ovdje

Da biste dobili izračun nove plaće, potrebno je u tablici izmijeniti iznos bruto plaće u prvom retku tablice nakon čega će vam se u zelenom polju na kraju tablici pokazati za koliko će se povećati vaša neto plaća. 

Tablica je izrađena na primjeru Zagreba gdje prirez iznosi 18%, tako da je potrebno promijeniti prirez u tablici ako živite u drugom gradu.  Tablicu nije moguće preuzeti putem aplikacije DNEVNIK.hr, već samo putem browser verzije stranice DNEVNIK.hr ili na stolnom računalu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene