Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idealan predsjednički kandidat

'Europski orijentiran, antifašist i demokrat liberalnih pogleda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u Kamanju kako se vjerojatno do kraja predsjedničke kampanje neće očitovati o predsjedničkim kandidatima, da ga zanimaju njihovi projekti, no one projekte kojima žele Hrvatsku vratiti unatrag, u retuđmanizaciju, spornu privatizaciju i dvjestotinjak bogatih obitelji neće poduprijeti.

Idealan predsjednički kandidat, rekao je novinarima predsjednik Mesić, trebao bi biti europski orijentirana osoba, antifašist i demokrat liberalnih pogleda. Novi predsjednik također bi trebao biti svjestan da je Crkva odvojena od države i da svatko ima svoju misiju, dodao je. Na traženje novinara da se očituje o Milanu Bandiću kao mogućemu predsjedničkom kandidatu, Predsjednik je rekao kako će se o pojedinim kandidatima ‘izjasniti tek pred same izbore’.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu" DORH Vruća fotelja Objavljena imena kandidata za novog šefa DORH-a

Istaknuo je da se od prvog dana svojega predsjedničkog mandata, kada Hrvatska nije funkcionirala kao pravna država, zauzimao ‘za jednakost svih pred zakonom i uspostavu transparentne javne nabave’.

'Vojnici nisu stonoge'

Ocijenio je da javna nabava još nije ‘do kraja transparentna’, o čemu svjedoče afere. ‘Dio ljudi zbog netransparentne javne nabave bio je u poziciji da zadovolji svoje financijske prohtjeve’, naveo je, ističući pritom kako ni danas nabava cipela za vojsku ne može biti vojna tajna. ‘Ako znamo da imamo 17 tisuća vojnika, znamo i da oni nisu stonoge i koliko je cipela potrebno nabaviti. Samo kroz otvorenu javnu nabavu možemo očekivati da će se kupiti najjeftiniji i najkvalitetniji proizvod i onda nitko neće doći u priliku da bude korumpiran’, ustvrdio je.

Podsjetivši da je unazad šest godina upozoravao na aferu 'kamioni', izrazio je uvjerenje da će se taj 'čvor' razmrsiti te da u nabavi oklopnih vozila 'patria' nije bilo nepravilnosti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene