Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GRAĐANI NA BIRALIŠTIMA

Glasač godine? "Ako stignem, ići ću na glasanje. Ako ne stignem, onda ću sutra sigurno"

Građani na biralištima, Arsen iz Zadra (Foto: Dnevnik.hr)
Građani na biralištima, Arsen iz Zadra (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Građani na biralištima, Arsen iz Zadra (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Svoje pravo glasa moglo je iskoristiti ukupno 3.831.889 birača, a građani su birali između 396 kandidata s 33 liste.

Građani Hrvatske u nedjelju su glasali na 6545 izbornih mjesta, između ostalog i u  vojarnama i zatvorima. Svoje pravo glasa moglo je iskoristiti ukupno 3.831.889 birača, a građani su birali između 396 kandidata s 33 liste. Bira se 12 zastupnika, ali dok Velika Britanija ne napusti Europsku uniju – u Bruxelles odlazi njih 11.

Pročitajte i ovo Plenković, Tomašević i Grbin na biralištu Političari pohrlili na birališta FOTO Milanović glasao pa optužio premijera za kršenje izborne šutnje. Glasali i Plenković, Grbin, Tomašević... Srna Bijuk - 1 Nema nastave Birališta u školama spremna: Za njih je srijeda nova nedjelja pa nema fizike, hrvatskog, povijesti...

Zvezdana iz Zagreba kazala je kako se nada da će kandidati koji odu u Bruxelles napraviti nešto za nas, "u tome je bit svega". Njezina sugrađanka Edvina rekla je kako su ovi izbori važni jer se "sve dešava tamo, a ne tu". Zagrepčanka Valentina kazala je kako očekuje da se "bore za nas sve, da svi budemo jednaki, da se zaista vide da oni rade, da su hrabri, odvažni, da očekuju promjene, kao i mi".

Nikola iz Zagreba kazao je kako ima mnogo stranaka te da očekuje poštene izbore te da vidi koga to narod uvažava. Srđan iz Osijeka naveo je kako se nada da će Hrvatska krenuti u drugom, perspektivnijem smjeru.

Arsen iz Zadra kazao je kako još nije glasao, ali će to učiniti. "U toku dana, ako stignem ići ću na glasanje", kazao je. Na pitanje što će učiniti ako ne stigne, rekao je: "Ako ne stignem, onda ću sutra sigurno." Njegov sugrađanin Šime kazao je kako ipak imamo ljude koji će zastupati naše interese u Europskom parlamentu. Anamarija iz Splita rekla je kako očekuje da će oni koji budu izabrani biti odgovorni i da će se boriti za narod, "da će se boriti za naša prava".

Marija iz Pule kazala je kako ima dosta kandidata te kako misli da ima i kvalitetnih ljudi koji bi mogli nešto napraviti, "pa ćemo vidjeti".

Tijek izbora možete uživo pratiti OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene