Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EPP čestitao Sanaderu izbornu pobjedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Wilfried Martens i šef zastupničkog kluba EPP-ED u Europskom parlamentu Joseph Daul pozdravili su u ponedjeljak rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj te čestitali predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu na izbornoj pobjedi.

"Taj rezultat je jamstvo nastavka uspješnih politika koje su utrle put za reforme i donijele Hrvatskoj ugledno mjesto u međunarodnoj zajednici. To su bili posljednji parlamentarni izbori prije nego što Hrvatska postane 28. članica Europske unije i prije nego što njezini zastupnici zauzmu svoje mjesto u Parlamentu. Stoga smo posebno zadovljni da je hrvatski narod dao još jedan mandat Vladi koja je postavila temelje za taj scenarij. Oni koji su započeli posao, trebaju ga dovršiti", stoji u priopćenju EPP-a.

Pročitajte i ovo Susret EPP-a u Splitu USUSRET IZBORIMA Europa skreće udesno, analitičari otkrivaju razlog: "Oni su toga svjesni i zbog toga su zabrinuti" Ivana Petrović, urednica vanjske politike na Dnevniku Nove TV Analiza Ivane Petrović Koje su glavne poruke sa skupa europskih pučana? "Jedna će tema biti okosnica kampanje za Europski parlament"

EPP dodaje da pred "starom/novom hrvatskom Vladom" Ima još izazova te ističe važnost da ona što prije preuzme dužnost kako bi "nastavila s sadašnjom dinamikom reformi i pristupnih pregovora s Europskom unijom".

Europska pučka stranka (EPP), grupacija demokršćanskih i pučkih stranaka, zajedno s Europskim demokratima (ED), ima najveće broj zastupnika u Europskom parlamentu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene