Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Wilfried Martens i šef zastupničkog kluba EPP-ED u Europskom parlamentu Joseph Daul pozdravili su u ponedjeljak rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj te čestitali predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu na izbornoj pobjedi.


"Taj rezultat je jamstvo nastavka uspješnih politika koje su utrle put za reforme i donijele Hrvatskoj ugledno mjesto u međunarodnoj zajednici. To su bili posljednji parlamentarni izbori prije nego što Hrvatska postane 28. članica Europske unije i prije nego što njezini zastupnici zauzmu svoje mjesto u Parlamentu. Stoga smo posebno zadovljni da je hrvatski narod dao još jedan mandat Vladi koja je postavila temelje za taj scenarij. Oni koji su započeli posao, trebaju ga dovršiti", stoji u priopćenju EPP-a.

Vezani članci Predsjednik Sabora Gordan Jandroković i Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković o ulasku Hrvatske u Schengen i štrajku prosvjetara: "Ovo pitanje moramo žurno riješiti" Donald Tusk (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Na kongresu EPP-a izabrali novo vodstvo: Donald Tusk predsjednik je europskih pučana

EPP dodaje da pred "starom/novom hrvatskom Vladom" Ima još izazova te ističe važnost da ona što prije preuzme dužnost kako bi "nastavila s sadašnjom dinamikom reformi i pristupnih pregovora s Europskom unijom".

Europska pučka stranka (EPP), grupacija demokršćanskih i pučkih stranaka, zajedno s Europskim demokratima (ED), ima najveće broj zastupnika u Europskom parlamentu.