Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombaš u bolnici

Thompsonov obožavatelj postavio bombu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 4.15 sati u Boćarskom domu u Pazinu, u ulici Pod lipom, došlo je do eksplozije. Prema neslužbenim informacijama eksplozivnu napravu navodno je postavio veliki Thompsonov obožavatelj nezadovoljan odlukom inspekcije prema kojoj prostor nije adekvatan za pjevačev nastup.

Pazinski gradski oci poslali su građevinsku inspekciju koja je u nadzoru utvrdila da Boćarski dom nema uporabnu dozvolu, što je dovelo u pitanje održavanje  Thompsonovog koncert. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napravio štetu od 450 tisuća kuna Za bombu prije Thompsonova nastupa 5,5 godina Slika nije dostupna Koncert visokog rizika 'Razbojničko uništavanje prijetnja je ljudskim životima'

To je navodno razljutilo pjevačevog 59-godišnjeg obožavatelja, neslužbeno se doznaje da je radi od Viliju Bonu, koji je postavio eksplozivnu napravu. On je pljačkaš otprije poznat policiji koji je u mlađim danima 'djelovao' na prostoru bivše države te je već odslužio zatvorsku kaznu.

Osumnjičeni bombaš teško je ozlijeđen i nalazi se na liječenju u pulskoj Općoj bolnici. Iz bolnice kažu kako 59-godišnjak ima oštećeno plućno krilo, dominantne ozljede prsnog koša i površinske ozljede glave, no nije životno ugrožen.

Policija osumnjičenog muškarca čuva u sobi na odjelu Traumatologije i ortopedije.

Kao što je poznato, u Boćarskom domu za 20. i 21. prosinca planirani su koncerti Marka Perkovića Thompsona.

Doznaje se kako je eksplozivna naprava veće razorne moći, oštećen je ulaz u Boćarski dom i popucala su stakla. 

Iako je gradonačelnik Pazina, zbog neadekvatnih uvjeta u dvorani, najavio definitivno otkazivanje koncerta, Thompson ne odustaje. Kaže, ima prostora ispred dvorane i koncert ćemo održati.

Ima li postavljanje eksplozivne naprave veze s protivnicima Thompsonovog nastupa u Istri još uvijek nije poznato.

>> Thompson s koncerta izbacio novinare

>> Policija snimala Thompsonov koncert

>> Odbijena tužba protiv Grada Pule

>> Arena pod posebnom zaštitom zbog prijetnji

Pretpostavlja se da je bombaš planirao postavljanje više naprava pa nije uspio pobjeći već ga je zahvatila jedna od eksplozija, a kako je u neposrednoj blizini Boćarskog doma policijska postaja odmah je pronađen i prevezen u bolnicu.

U sklopu Boćarskog doma je i sjedište Nezavisne istarske televizije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene