Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje

Ekskluzivno: Milanović lagano 'klizi', Čačiću ne vjeruju vlastiti birači!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optimizam iz siječnja barem na političkoj areni traje i dalje. Vidljivo je to iz Crobarometra koji provodi Ipsos Puls, a objavljuje Nova TV.

Istraživanje, provedeno na uzorku od 1000 ispitanika, pokazalo je da Vlada ima potporu za svoje projekte te građani misle da zemlja ide u dobrom smjeru.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Milanović lagano 'klizi' prema dolje, SDP ide prema gore

Premijer Milanović uživa potporu 70 posto građana i bilježi blagi pad. Očekivano, nakon rekordnog skoka u popularnosti koji je zabilježio na početku mandata. No, što se njega tiče, on uživa veliku potporu među svojim biračima. Uz njega je 93 posto SDP-ovaca, ali i partnera narodnjaka je 84 posto. Zanimljivo, i 46 posto HDZ-ovih birača ima pozitivan dojam o premijeru.

Jadranka Kosor je na stabilnih 32 posto. Među svojim HDZ-ovcima ima 79 posto potpore. Zanimljivo je pratiti birače HNS-a: Tako njih 100 posto podupire predsjednika Josipovića, premijera Milanovića 84 posto, potom Dragutina Lesara njih 82 posto, a tek onda dolazi na red i predsjednik HNS-a Radimir Čačić s potporom 37 posto svojih birača.

Predsjednik Josipović i dalje je na visokoj potpori, ali je i blago gubi. Sada je na 84 posto, što je pad od 4 posto u odnosu na prije mjesec dana.

SDP raste, HDZ stabilan, HNS Blago pada

Zanimljivo je kako od kolovoza SDP-u rejting raste, a trenutačno je 35 posto, što je jedan od boljih rezultata posljednjih godina. HDZ je na stabilnih 21 posto. Potom su tu Laburisti sa 6,1 posto. Narodnjaci su na 4,1 posto, no iako unutar statističke pogreške, oni od kolovoza padaju - tada su imali 7 posto. Zatim su tu pravaši s 3,6 posto, nezavisna lista Ivana Grubišića ima 3,5 posto. HSS ima 2,4, a HDSSB također 2,4 posto. Ostale stranke osvajaju desetak posto, a toliko je i neodlučnih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene