Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ebola prijeti na svakom koraku

Dvojica vojnika zbog smrtonosnog virusa vraćena u Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog straha od ebole, vojnici se ranije vraćaju kući.

Zbog povećanog rizika od zaraze ebolom, dvojici pripadnika Oružanih snaga RH raspoređenih u UN-ovoj operaciji potpore miru u Liberiji (UNMIL) mandat će završiti nešto ranije od planiranog, odnosno do 1. listopada umjesto do studenoga.

Pročitajte i ovo Jeziva snimka misterioznog objekta Puno nedoumica VIDEO "Koji je ovo ku*ac?!" Ukrajinski vojnici objavili jezivu snimku misterioznog objekta Vladimir Putin Ukrajinci se povukli Pala Avdiivka, Putin svojim vojnicima poslao čestitku: "Izražavam svoju zahvalnost"

MORH je danas priopćio kako su dvojica stožernih časnika upućeni na rok od jedne godine u operaciju UNMIL do studenoga.

No, s obzirom na povećani rizik od zaraze ebolom predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović prihvatio je prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH te uz suglasnost ministra obrane odlučio da se skrati njihov boravak u Liberiji.

Liberija suočena s prijetnjom opće egzistencije: 'Ovo je rat s nevidljivim neprijateljem'

Naime, jedan od časnika koji je u kolovozu došao na godišnji odmor u Hrvatsku više se neće vraćati u područje operacije, dok će se drugi iz Liberije vratiti do 1. listopada, odnosno nešto prije isteka mandata. Ministar obrane Ante Kotromanović o tome je izvijestio Hrvatski sabor.

Pripadnici OSRH sudjelovali su u misiji UNMIL u Liberiji temeljem odluke Hrvatskog sabora, kojom je propisano da se u 2014. i 2015. u tu operaciju upućuju do dva vojnika, uz mogućnost rotacije, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene