Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkoj bolnici u Petrovoj ulici umrla je 39-godišnja žena koja je rodila u svojoj kupaonici i bebu zavezala u plastičnu vrećicu. Godišnje se u Hrvatskoj dogode dva do tri slična slučaja, a najčešće se radi o labilnim osobama u problematičnim obiteljskim i socijalnim okolnostima.


Prijateljica 39-godišnjakinje tvrdi kako ova sto posto nije bila trudna, dok policija navodi kako je majka pupčanu vrpcu prerezala kuhinjskim nožem i djetovo mrtvo tijelo stavila u pvc vreću za smeće. 'Izgubila je kontrolu nad svojim ponašanjem, svojim emocijama', kazala nam je forenzička psihijatrica Tija Žarković-Palijan.

Vezani članci Mama i maska Nemoguća misija: Majka pokušala nositi masku s djetetom u naručju pa požalila Slika nije dostupna Žena se porodila u avionu!

Njezin problem razvijao se tijekom čitavih devet mjeseci trudnoće, kazala je psihijatrica, sve do potpune negacije da je trudna. 'Ako i nije psihički bolesna, on je usamljena, zapuštena i nevoljena', dodala je Žarković-Palijan. 'Ona bi trebala njegu i brigu, pohvalu da je rodila, toplu juhu, topli krevet, lijepe riječi, a ženu koja rađa neželjeno dijete ništa od toga ne čeka. Nažalost, od sumanutosti ne shvaća da neželjenog djeteta nema', objasnila je.

Ono što je najžalosnije jest je to dijete moglo biti posvojeno, jer u Hrvatskoj najmanje 800 parova čeka na posvojenje, a da je nesretna beba bila posvojena, danas bi ih bilo 799.