Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon stravične nesreće

Dvoje poljskih pacijenata u varaždinskoj bolnici izvan su životne opasnosti

Doktor i pacijent, ilustracija
Doktor i pacijent, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
U Općoj bolnici Varaždin dva pacijenta iz Poljske, ozlijeđena u subotnjoj teškoj prometnoj nesreći poljskog autobusa kod Brezničkog Huma, nisu više u kritičnom stanju, stabilno su i izvan životne opasnosti, potvrdili su u utorak iz varaždinske bolnice.

U Općoj bolnici Varaždin i dalje je na liječenju sedam poljskih pacijenata, ozlijeđenih pri slijetanju poljskog autobusa na autocesti A4 kod Brezničkog Huma.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Dva pacijenta i dalje se nalaze na jedinici Intenzivnog liječenja, ali stabilno su i izvan životne opasnosti.

Preostalih pet poljskih pacijenata smješteno je na drugim odjelima varaždinske Opće bolnice, neurokirurgiji, traumatologiji i torakalnoj kirurgiji. Ovisno o zdravstvenom stanju, neke od pacijenata bi se  krajem tjedna moglo prevesti natrag u Poljsku.

Od ukupno 11 ozlijeđenih Poljaka u teškoj prometnoj nesreći koji su primljeni u varaždinsku bolnicu, njih četvero je već u nedjelju bilo prevezeno u Poljsku.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju su i dalje dvije pacijentice, koje su također izvan životne opasnosti.

Pročitajte i ovo Barbara Szafranska, putnica ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti - 1 JOŠ UVIJEK SE NE ZNA UZROK Dramatično svjedočanstvo iz stravične autobusne nesreće: "Kao kroz maglu sjećam se urlika...''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vozač izgubio kontrolu Očekuju se rezultati istrage uzroka nesreće poljskog autobusa: "Je li to umor, zdravstveni razlog, korištenje mobitela..."

U poljskom autobusu je bilo je 42 putnika, koji su krenuli u petak iz Varšave na hodočašće u Međugorje. No, u prometnoj nesreći u subotu ujutro na autocesti A4, kod Brezničkog Human njih 11 smrtno je stradalo na mjestu nesreće, a još je jedna osoba umrla u KBC-u Zagreb. Trideset i dvije osobe su ozlijeđene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene