Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema onečišćenja

Dunavska voda za sada u redu, Vukovar koristi podzemne vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovar je iz predostrožnosti prešao na alternativni način napajanja vodom.

Do sada obrađene analize uzoraka vode Dunava kod Batine koje se provode zbog ekološke katastrofe u Mađarskoj nisu utvrdile onečišćenje, ali zbog predostrožnosti, Vodovod grada Vukovara od 13 sati ne zahvaća vodu iz Dunava, već isključivo koristi podzemne vode iz dubokih zdenaca, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Pročitajte i ovo Domovinski pokret okupio se da spriječi Milorada Pupovca da oda počast žrtvama Vukovara - 9 dežurstvo u restoranu Domovinski pokret okupio se kako bi spriječio Milorada Pupovca da oda počast žrtvama Vukovara Slika nije dostupna Vodostaji u stalnom porastu Vukovar zbog poplava ostaje bez javne rasvjete, osječki Zoološki vrt spreman za evakuaciju!

Dežurne službe Hrvatskih voda i vodopravne inspekcije obavljaju neprekidni nadzor kvalitete vode rijeke Dunav u Republici Hrvatskoj, a od danas će se uzorkovanje vode provodit će se dva puta dnevno kod Batine. Te će se mjere provoditi do daljnjeg, ovisno o rezultatima analiza i procjeni stanja.

>> Sedam poginulih: 'Neka područja mogla bi godinama sličiti na Mars'

Državna uprava za zaštitu i spašavanje i dalje će biti u redovitom izravnom kontaktu sa stručnim dežurnim službama Hrvatskih voda te će pravovremeno obavještavati javnost o svim eventualnim promjenama situacije, navodi se u današnjem priopćenju iz kabineta ravnatelja DUZS-a.

Posljedice zagađenja na Dunavu u Mađarskoj nakon teške industrijske nesreće u tvornici aluminija koja se dogodila u ponedjeljak i u kojoj je smrtno stradalo šestero ljudi, polako se normaliziraju. Jutros izmjerena razina pH u Dunavu 80 kilometara zapadno od Budimpešte iznosila je 8,4, neznatno više od normale, izjavio je mađarski stručnjak, napominjući da više nema posljedica škodljivih po eko sustav. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene