Riječni kruzer na Dunavu (Foto: Arhiva/Davor Javorovic/Pixsell)
Riječni kruzer na Dunavu (Foto: Arhiva/Davor Javorovic/Pixsell)

U Vukovar je u petak uplovio prvi ovogodišnji turistički kruzer s putnicima iz Velike Britanije, Irske i Sjedinjenih Američkih Država, koje su po pristajanju dočekali i pozdravili predstavnici gradskih vlasti i vukovarske turističke zajednice.


Brod "Ariana" prvi je od predviđenih 318 turističkih kruzera, koliko bi ih ove godine trebalo Dunavom doploviti i pristati u Vukovaru.

Vezani članci Milorad Pupovac u Vukovaru (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Pupovac u Vukovaru: Na obalu Dunava došao je u pratnji policije, a na groblju mu je dio branitelja okrenuo leđa Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL Muškarac i žena s vukovarske šetnice automobilom sletjeli u Dunav, isplivali neozlijeđeni

"Zadovoljni smo što se svake godine povećava broj turista koji dolaze u Vukovar. Turizam je veliki potencijal ovoga kraja i imamo puno toga za ponuditi", kazala je zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić.

Po riječima direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Vukovara Marine Sekulić, prošle godine u Vukovar je pristao 231 kruzer s oko 32.000 putnika, a ove godine najavljen je dolazak 318 kruzera.

Sekulić je kazala kako turiste s kruzera najviše zanima kulturna baština Vukovara, a s Gradskim muzejom Vukovar i Muzejom vučedolske kulture Vukovar im u tom pogledu ima što ponuditi.

Goste s prvog kruzera na pristaništu u Vukovaru dočekali su tamburaši, a ponuđeni su im slavonski i srijemski gastronomski specijaliteti. Tijekom boravka u Vukovaru obići će gradsko središte te posjetiti Gradski muzej Vukovar.

Za ovu godinu posjet Gradskom muzeju Vukovar najavili su gosti sa 63 broda, dok se u Muzeju vučedolske kulture očekuje 17 grupa. (Hina)