Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DUMOVEC U AKCIJI

Spasili zmiju koja se zalijepila za ljepilo za miševe: "Oko vas je mnoštvo malih životinja"

Zmija smukulja
Zmija smukulja Foto: Azil Dumovec
U Zagrebu je spašena malena zmija smukulja koja se zalijepila za ljepilo za miševe, zbog čega je Dumovec poslao poruku građanima.

Na zagrebačkim Vrbanima prije nekoliko je tjedana spašena malena zmija smukulja koja se zalijepila za ljepilo za miševe, nakon čega se u spašavanje uključio Azil Dumovec koji je zmiju i preuzeo..

"Ako sunčanije dijelove vikenda namjeravate provesti u prirodi, budite svjesni da je oko vas mnoštvo malih životinja! Čuvajte ih! Ako koju ugledate, nemojte je uznemiravati! Nastavite svojim putem. Divlje se životinje ne smiju dirati! Iza sebe u prirodi ne ostavljajte smeće ni otpad! Imajte na umu i da mnoge životinjice žive u našem gradu. Dio su njegove bogate bioraznolikosti", napisali su iz Dumovca na Facebooku.

Pročitajte i ovo Poni Ide poni preko Save Prošetao se Mostom slobode i zbunio vozače: Je li ga netko namjerno pustio u zagrebačku noć?

"Iako na prvoj fotografiji izgleda ogromno, tek će vam fotografije iz oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba razotkriti njezine prave dimenzije. Nije duža od 10 centimetara! Vodu je pila iz čepa boce za ulje", dodaje se u objavi.

Nakon što je u oporavilištu uspješno očišćena od ljepila zmija je vraćena u prirodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene