Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će posebne mjere osiguranja zbog održavanja sastanka šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine kao i održavanja poslovnog foruma zemalja srednje i istočne Europe i Kine u Dubrovniku od 10. do 12. travnja. Upozoravaju kako će uslijed toga doći do kraćih zastoja i gužvi.

Galerija


Priopćenje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Fail Namjerno ili slučajno? Motociklist pretjecao između automobila pa završio na podu Prometna nesreća u Kini Bizarna nesreća bez opravdanja: Vozač udario majku i dijete na zebri pa dječak nasrnuo na auto

"1. Povremeno će dolaziti do prekida prometa od Zračne luke Dubrovnik do Grada Dubrovnika i na području Grada Dubrovnika.U slučaju zastoja ili kraćih prekida u prometu, molimo građane za razumijevanje i strpljenje.

2. Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja u Ulici Frana Supila (od trgovine „Pemo“ – ulaz u Gimnaziju – plato Ploča), nastavkom na Hvarsku ulicu do ulaza u parkiralište ispod žičare. Vrijeme privremene zabrane zaustavljanja i parkiranja vrijedi za razdoblje od 10.04.2019. od poslijepodnevnih satima sati do 11.04.2019. do večernjih sati.

3. Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja na parkirališnom prostoru u ulici Masarykov put (parking prostor između ulice Masarykov put i Šetalište kralja Zvonimira – ispred kompleksa zgrada Lapadski dvori). Vrijeme privremene zabrane zaustavljanja i parkiranja vrijedi za razdoblje od 11.04.2019. od jutarnjih sati do 12.04.2019. do poslijepodnevnih sati.

4. Privremena zabrana odvijanja prometa na cesti za brdo Srđ, od Jadranske magistrale – državne ceste D-8 do tvrđave na brdu Srđ. Vrijeme privremene zabrane odvijanja prometa vrijedi za dan 12.04.2019. od 10 do 13,30 sati.

5. Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Vrata od Ploča. Vrijeme privremenog ukidanja stajališta odnosi se za dane 10.04.2019. i 11.04.2019. u popodnevnim i večernjim satima.

6. Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza u Ulici Iza Grada, tzv. „Paščara“. Vrijeme privremenog ukidanja stajališta odnosi se za dane 10. i 11. 04.2019. u popodnevnim i večernjim satima.

7. Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Pile. Vrijeme privremenog ukidanja stajališta odnosi se za dan 11.04.2019. u kasnim popodnevnim i večernjim satima.

8. Privremena zabrana ulaza u Stari grad vozilima koja posjeduju dozvolu ulaska s lokacije Vrata od Ploča. Vrijeme privremene zabrane odnosi se na 10. i 11. travnja 2019. g. od 17 sati.

9. Privremena zabrana prevoženja robe i drugih dobara u stari dio grada s pozicije Vrata od Ploča. Privremena zabrana se odnosi za sva vozila, uključujući i električna, a vrijeme zabrane odnosi se na dane 10. i 11. travnja 2019. g. od 17 sati.

10. Privremena zabrana zadržavanja turističkim autobusima koji dovoze turiste na razgled Grada na platou Pile.

Privremena zabrana zadržavanja odnosi se na 10. i 11. travnja 2019. g. od 17 do 22 sata. Pojedinačni dolazak autobusa radi brzog iskrcaja turista biti će moguć u navedeno vrijeme na poziciji stajališta vozila taxi prijevoza uz nadzor policije.

Također, obavještavaju se svi građani Dubrovnika da ne iznose otpad u razdoblju od 10.04.2019. g. od 15 sati do 12.04.2019. g. do 19 sati, obzirom da će se ukloniti svi spremnici za komunalni i drugi otpad", navode u priopćenju.

Policija napominje kako će tijekom provođenja mjera voditi računa da se promet odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane, kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u samom gradu.

Građane mole za strpljenje te ih pozivaju da se pridržavaju uputa policijskih službenika na terenu.

HEP će graditi sunčeve elektrane: Povećat će se domaća proizvodnja, ali i smanjiti uvoz