Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Izvjestan scenarij

DUBROVNIK SE PRIPREMA Nova moguća ruta izbjeglica mogla bi biti kroz Dalmaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačka policija u suradnji s ostalim predstavnicima službi za hitne situacije posljednjih se 10-ak dana priprema za ovakav scenarij.

S obzirom na činjenicu da na dijelove zapadnog Balkana dnevno pristiže više od 5.000 izbjeglica, te zbog nastale situacije na granicama između Srbije, Mađarske i Hrvatske, postoje naznake da bi izbjeglice mogli tražiti nove rute prema krajnjem cilju - zapadnoj Europi.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Umrli ili nestali Mediteran je grobnica: Više od 2500 ljudi izbrisan je gotovo svaki trag, željeli su samo jedno

Prema pisanju crnogorskih Vesti, zbog situacije na granici Srbije i Mađarske, moguće je da određeni broj migranata izabere put preko Albanije, Kosova i Crne Gore.

Ukoliko dođe do takvog razvoja događaja, izbjeglice bi nakon prelaska tih zemalja na teritorij Hrvatske izlazile na jugu zemlje, odnosno u Dubrovačko-neretvansku županiju.

Pogledajte koliko se lako u Hrvatskoj registrirati kao izbjeglica iz Sirije

Kako doznajemo iz PU dubrovačko-neretvanske, policija je u stalnom kontaktu s crnogorskim vlastima te za sada nema nikakvih naznaka da su izbjeglice krenule prema Hrvatskoj ovim novim rutama.

No, zbog razvoja situacije između Hrvatske i Srbije te Mađarske na sjeveru, postoji velika mogućnost da će brojne izbjeglice upravo taj put, rutu preko Crne gore i južne Dalmacije, pronaći najjednostavnijim za prelazak.

Stoga se, kako doznajemo, dubrovačka policija u suradnji s ostalim predstavnicima službi za hitne situacije posljednjih 10-ak dana priprema za ovakav scenarij.

Grad Dubrovnik i Županija, policijska uprava dubrovačko-neretvanska, Vodovod i mnoge druge komunalne tvrtke posljednjih desetak dana rade na pripremama te dogovaraju raspodjelu poslova kako bi, ukoliko dođe do ovakve situacije, bili spremni i na vrijeme reagirali.

Hoće li postavljati šatore, graditi prihvatne centre za pružanje humanitarne pomoći ili organizirati prijevoze do nekih drugih mjesta u Hrvatskoj, za sada iz PU dubrovačko-neretvanske ne mogu potvrditi, no napominju kako će izbjeglice, ukoliko dođe do ovakvog scenarija, dočekati spremni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene