Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novoj Vladi nije proiritet

Dubrovčani podijeljeni oko Pelješkog mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada za sada odustaje od Pelješkog mosta. Cestovno izolirani Dubrovnik, autocestom s ostatkom Hrvatske želi spojiti preko BIH. I dok je ova odluka u susjednoj državi dočekana s odobravanjem, lokalnim vlastima na jugu zemlje je neprihvatljiva.

Putnike prema Dubrovniku čekaju dvije granice i dugo čekanje. Autocesta na krajnji jug neće stići godinama, a prema najavama nove Vlade i kad stigne, ići će koridorom kroz BIH.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

'Danas su to neka međunarodna pitanja, sutra je to nešto sasvim drugo. Tu mislim da treba gledati što je optimalno za naše porezne obveznike', kazao je novi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina.

Postoje dvije opcije trase autoceste prema Dubrovniku. Prema prvoj, autocesta bi prolazila samo 20-tak kilometara teritorija BiH kod Neuma, pa bi na jug putovala dubrovačkim primorjem. Druga i vjerojatnija opcija je da autocesta prema jugu putuje Popovim poljem, a Dubrovčani bi se na autocestu spajali kod Trebinja. Za dubrovačko-neretvanskog župana obje opcije su neprihvatljive.

'Nisam za to da se oslanjamo na rješenja s drugim državama, nego da mi rješavamo svoj problem preko hrvatskog teritorija', kaže Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.

Bosansko-hercegovački premijer ideju hrvatskog kolege pozdravlja, ali dodaje - zašto stati na Dubrovniku?

'To je dio jadransko-jonske transvezale i u svakom slučaju to je prioritet i jednaki su interesi i BiH i RH', smatra premijer susjedne države Vjekoslav Bevanda.

Dubrovčani su podijeljeni. Jedni smatraju da most treba, a drugi da je bacanje novca jer nakon što i mi i BiH postanemo članice EU neće biti potreban.

A nova Vlada poručuje - od Pelješkog mosta nismo odustali, ali treba imati posložiti prioritete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene