Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negativne rakcije čelnika

Dubrovčani nezadovoljni ukidanjem zimske zrakoplovne veze s Frankfurtom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljeno ukidanje zimske zrakoplovne veze Croatia Airlinesa između Dubrovnika i Frankfurta izazvalo je negativne reakcije u Dubrovniku, osobito među gradskim i županijskim čelnicima te turističkim djelatnicima koji drže da je riječ o nastavku prometne izoliranosti Dubrovnika.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je kako ima razumijevanja za probleme s kojima se susreće hrvatska zrakoplovna tvrtka, ali ne može imati razumijevanje za cijene karata do Zagreba koje su, kako je rekao, 'skočile u nebo'.

'Let u Barcelonu, Frankfurt ili Rim znatno je jeftiniji nego povratna karta Dubrovnik-Zagreb. Danas Dubrovčani mogu otputovati tri dana u Rim, London ili Barcelonu, a to je jeftinije nego kad ujutro otputujete u Zagreb i navečer se vratite, i to ne možemo prihvatiti', istaknuo je Andro Vlahušić.

A ako Croatia Airlines ostane pri zadnjoj odluci, mi ćemo s dubrovačkom Zračnom lukom nastojati pronaći nova rješenja budući da dajemo golema financijska sredstva za Croatia Airlines.

>>
Croatia Airlines će morati smanjiti flotu i broj letova

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić smatra da je ta odluka - budući da je hrvatski jug u prometnoj izolaciji - neprihvatljiva, osobito kad se zna da je veza Dubrovnika s najvažnijim europskim čvorištem- Frankfurtom nužna.

Direktor dubrovačke Zračne luke Roko Tolić smatra da je odluka donesena u trenutku kad je zimski red letova već najavljen, što nije korektno. Dodao je kako su letovi prema europskim odredištima zimi, iako nije veliki promet, iznimno važni za stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije.

U Croatia Airlinesu ističu da su njihovi zrakoplovi povezivali Dubrovnik i Frankfurt tri puta na tjedan. U tom je razdoblju prosječna popunjenost putničkih kabina bila 13 postotnih bodova slabija u odnosu prema zimskom prosjeku, a na svim letovima imali su izravni financijski gubitak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu Slika nije dostupna Rastu cijene letova Vlahušić tvrdi: 'Dubrovnik je žrtva prometne izolacije', Croatia Airlines: 'To su neistine'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene