Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je predloženi program restrukturiranja posrnulog domaćeg avioprijevoznika Croatia Airlinesa.


Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je odluku o odobravanju programa restrukturiranja Croatia Airlinesa koji se odnosi na razdoblje od 2011. do 2015. godine, a u skladu je sa Zakonom o državnim potporama i Odlukom Vlade RH o objavljivanju pravila o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje, priopćeno je iz CA.

Vezani članci Ilustracija Stiže nova flota putničkih aviona: Croatia Airlines zakupila prvih šest zrakoplova od ukupno 12 Slika nije dostupna Croatia Airlines zbog pandemije bilježi ogromne gubitke: "Imamo 630.000 putnika manje nego lani"

AZTN je ocijenio da program restrukturiranja sadrži uvjerljive dokaze o dugoročnoj tržišnoj održivosti, što će kompaniji omogućiti da vlastitim sredstvima uredno podmiruje sve svoje financijske obaveze. Uvjet je da se sve predložene mjere stvarno i provedu, ističe se.

>> U Zračnoj luci Zagreb prijavljen milijunti putnik

Podsjećamo, zbog ukupnog iznosa dokapitalizacije od 862 milijuna kuna, kojim je Vlada Republike Hrvatske dokapitalizirala tvrtku potkraj 2012. godine i tako stvorila financijske preduvjete za restrukturiranje, Croatia Airlines bio je obvezan pripremiti program restrukturiranja prema principu državne potpore, a u skladu s pravilima Europske unije i Republike Hrvatske.

Riječ je o modelu restrukturiranja, koji podrazumijeva primjenu kompenzacijskih mjera, odnosno smanjenje kapaciteta (flote) i zastupljenosti na tržištu (broj letova), kao i mjere vlastitog doprinosa tvrtke u financiranju programa restrukturiranja.

'Današnja odluka AZTN-a omogućuje nastavak započetog programa restrukturiranja, kojem se pristupilo u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture. Ohrabrujući financijski rezultati i prometni učinci u dosadašnjem dijelu godine, dodatno potvrđuju opravdanost i učinkovitost programa restrukturiranja te potencijal Croatia Airlinesa za uspješno poslovanje u budućnosti. Također, ova Uprava odlučna je u namjeri provođenja svih potrebnih mjera i zadanih ciljeva te stoga opravdano vjerujemo da pozitivni rezultati restrukturiranja neće izostati', rekao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju