Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ PROPALIH HOTELA

Zašto je svjetski poznati hrvatski grad postao mjesto gdje veliki projekti "odlaze umrijeti"

Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Pričale su se bajke o velikim investicijama u dubrovačke hotele, a od bajki ostala samo propala mjesta, zakašnjelih ili odgođenih investicija.

Hotele Plat Vlada je još u veljači prošle godine proglasila strateškom investicijom vrijednom oko 620 milijuna kuna. Tada se optimistično najavljivalo kako će postati luksuzni kompleks s oko 550 soba i prve goste primiti početkom iduće godine.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Situacija se dodatno zakomplicirala jer u investiciju je trebao biti uključen i Agrokor.

Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Još jedna ratna ruševina u nizu – Kupari, gdje su se prvi gosti najavljivali za 2020. godinu. Prošli tjedan ministar državne imovine sve je iznenadio izjavom da od projekta neće biti ništa.

No nakon 7 dana preokret. U Ministarstvu državne imovine održan je sastanak i postignut načelni dogovor, više detalja znat će se u iduća dva tjedna. Investitor planira uložiti više od 100 milijuna eura, a umjesto 400 kreveta bit će ih 200, što je puno luksuzniji koncept nego što je to prije bilo planirano.

Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Već dva desetljeća najavljuje se projekt Srđ, no od njega ništa. Sada je najnovije to da je Hrvatska tužena jer koči projekt, pa investitor prijeti odštetom od 500 milijuna eura.

I za kraj najveća ratna ruševina u Dubrovniku, Hotel Belveder koji bi trebao postati jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj. Plan je ovdje uložiti 150 milijuna eura. Investitor najavljuje kako bi se s rušenjem moglo krenuti najesen.

Projekt bi trebao biti gotov u iduće dvije i pol do tri godine, no prije svega toga investitor projekt mora uskladiti s prostornim planovima grada i ishoditi lokacijsku dozvolu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene