Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicijske trakavice

Zapelo ulaganje u Kupare od 100 milijuna kuna: Za danas zakazan sastanak u Banskim dvorima

Investicijske trakavice (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Investicijske trakavice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Investicijske trakavice (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Investicijske trakavice (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Investicijske trakavice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Investicijske trakavice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Investicijske trakavice (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Zapelo je s budućnosti hotelskog kompleksa Kupari - investicije od 100 milijuna eura. Izjave kako sumnja u realizaciju projekta, koje su razljutile investitore, dodatno nam je pojasnio ministar državne imovine Goran Marić. U ponedjeljak će svi u Banske dvore na sastanak.

Kupari i dva desetljeća nakon rata imaju neizvjesnu budućnost. Plan je bio da do 2020. godine ruševine postanu luksuzni hoteli s oko 400 soba. Ali investitor sad ima novi plan.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

''Mi smo tijekom prošle godine preložili određene izmjene u konceptu projekta. Još viši nivo luksuza, dvostruko manji broj smještajnih jedinica, 30 % veći iznos investicije i još luksuzniji hotelski brend'', kazao je Ivan Paladina iz Avenue ulaganja.

Kažu da su dobili pisane suglasnosti svih nadležnih tijela, pa i ministarstva državne imovine. Nedavna izjava ministra Marića kako misli da od projekta neće biti ništa iznenadila ih je. ''U prosincu smo dobili prijedlog aneksa koji smo prihvatili'', ističe Paladin.

Projekt Kupari jedan je od važnijih za Republiku Hrvatsku, a premijer Andrej Plenković na pitanje o investiciji vrijednoj gotovo 100 milijuna eura poručuje: ''O Kuparima, to ćete morati malo Gorana Marića pitati''.

Ministar Marić danas za Novu TV o projektu ipak govori puno optimističnije: ''Ministarstvo državne imovine sve čini kako bi projekt zaživio. Sazvali smo u ponedjeljak sastanak s investitorom. Prihvatit ćemo sve izmjene koje bitno ne utječu na uvjete natječaja, odnosno na uvjete ponude.''

No ono što neće prihvatiti je projekt na Brijunima. ''Mislim da neće biti realizirano kako je zamišljeno i da je novi model nužan i on će biti rezultat rada ovog povjerenstva zajedničkog kojeg smo formirali.''

SDP-ova Vlada još 2014. odlučila je da se krene u odabir koncesionara za upravljanje brijunskim hotelima. Konzorcij koji je bio zadužen za pronalazak potencijalnih investitora sada najavljuje tužbe.

''Da zaštitimo integritet naše tvrtke i konzorcija koji učinio veliki napor da pripremi projekt koji je trebao biti jedna vrsta inovacije u turizmu i hotelijerstvu'', rekao je Miroslav Dragičević, konzultant.

Ministar smatra kako su u ovom projektu, kao i mnogi drugima problem upravo konzultantske usluge i konzultanti. Nakon Srđa - Brijuni. Očito je kako Hrvatskoj stiže još jedna ''investicijska'' arbitraža.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene