''HBOR-ov predstavnik nije znao za ovu pozajmicu te HBOR nije ni u ovom slučaju mogao reagirati na predmetnu transakciju, kao ni u slučaju ulaganja u društvo Zagreb-Montaža d.o.o.'', odgovorili su iz HBOR-a na upit o ulaganju u hotele Plat koji su proglašeni strateškom investicijom.


HBOR je putem investicijskog fonda NEXUS odlučio uložiti novac u hotele Plat. Fond je, kao i u slučaju sa Zagreb-montažom, osnovao posebnu tvrtku za potrebe tog ulaganja.

Vezani članci Slika nije dostupna Vrućine, gužve, Barakude i riješena dvojba "Should I stay or should I go" Slika nije dostupna Financiranje Agrokora državnim novcem: "Regulatori bi trebali vidjeti što se tu dogodilo"

Ta je tvrtka, baš kao što se dogodilo u prethodnom slučaju, novac namijenjen za ulaganje posudila Agrokoru. I ovaj put ne mogu naplatiti svoja potraživanja zbog Lex Agrokora.

''Sve do informacije društva za upravljanje fondom Nexus Private Equity partneri d.o.o. dane na sjednici Povjereničkog odbora Nexus FGS-a II 4. svibnja 2017., HBOR-ov predstavnik nije znao za ovu pozajmicu te HBOR nije ni u ovom slučaju mogao reagirati na predmetnu transakciju, kao ni u slučaju ulaganja u društvo Zagreb-montaža d.o.o.'', priopćili su iz HBOR-a.

Podsjetimo, pojavila se informacija da je novac iz HBOR-a preko Zagreb-Montaže završio u Agrokoru, gdje je i ostalo 40 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr