Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žali se i Žužulov odvjetnik

Državno odvjetništvo se žali zbog Žužula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo uložit će žalbu na odluku istražnog suca zbog puštanja Slavena Žužula i još tri osobe na slobodu.

Svoj postupak Županijsko državno odvjetništvo pravda činjenicom da postoje osnovani razlozi za pritvor četvorice jer se radi o teškom kaznenom djelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strah od utjecaja na svjedoke Žužul, Korpar i Prskalo u pritvoru još mjesec dana Slika nije dostupna Sukob odvjetnika 'Madunić je na svoju ruku ponudio jamčevinu za Žužula'

Dragan Primorac, odvjetnik osumnjičenog Slavena Žužula, kaže kako je pritvor za njegovog klijenta tražen po dvije osnove te su obje odbijene.'Tražili su pritvor zbog utjecaja na svjedoke i zbog skrivanja dokumentacije te zbog teških okolnosti kaznenog djela. Ako uzmemo u obzir da se djelo dogodilo 2005. godine i da je prošlo pet godina od tada, jasno je da je Slaven Žužul želio utjecati na svjedoke, već bi to napravio', objašnjava odvjetnik Primorac.

>> Istraga otvorena, Žužul pušten na slobodu

>> Žužul uhićen zbog afere Brodosplit

Dodaje da je sva dokumentacija odavno u policiji i Državnom odvjetništvu, a od sada i na sudu, točnije, nije u posjedu Žužula i Skladgradnje, pa je nitko ne može sakriti. 'Zbog toga je sudac odbio prijedlog za određivanje pritvora', dodaje odvjetnik Slavena Žužula. Naglašava kako će on i njegov klijent sada iskoristiti svoje zakonsko pravo te će uložiti žalbu na otvaranje istrage jer nema sumnje da je Slaven Žužul počinio navedeno kazneno djelo.

Izvanraspravnome vijeću Županijskoga suda u Splitu do utorka je ostao zakonski rok do kada mora rješavati žalbe odvjetništva i branitelja četvorice osumnjičenih iz afere Brodosplit

Podsjetimo, policija je jučer, zbog sumnje u kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta, uhitila četiri osobe koje su privedene na obradu. Privedeni su saslušanje nakon kojeg su pušteni na slobodu. Četvorka je kroz razdoblje 2005. i 2006. godine navodno počinila štetu od 11,5 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene