Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od utjecaja na svjedoke

Žužul, Korpar i Prskalo u pritvoru još mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasniku i direktoru Skladgradnje Slavenu Žužulu bivšem direktoru autoceste Rijeka - Zagreb Ivici Prskalu te bivšem članu uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Zlatku Korparu, određen je jednomjesečni pritvor.

Sud je zaključio da im se produlji pritvor s 48 sati na mjesec dana , kako ne bi utjecali na svjedoke navodnih zlouporaba teških oko 12 milijuna kuna. Svjedoka je ukupno 16, a dok se ne provede njihovo ispitivanje Žužul i kompanija ostat će u pritvoru.

Pročitajte i ovo Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..."

>> Žužulu i Korparu 48-satni pritvor

Žužul i Korpar su, podsjetimo, pred istražnim sucem već negirali sve što im se stavlja na teret. Žužul se branio govoreći kako je njegova tvrtka bila tek podizvođač radova na poslovima koje su dogovorile veće tvrtke.

Ovo je Slavenu Žužulu već treća afera - prvi put je prije dvije godine, zajedno s Prskalom i još nekim čelnicima HAC-a uhićen zbog sumnji u malverzacije oko bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok, a prošle godine zbog optužbi da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Brodosplita.

Prskalo je od ranije osumnjičen i da je, zajedno s Korparom, HAC oštetio u aferi Fimi media. Posljednji je put krajem ožujka ponovno pritvoren zbog sumnje da je s bivšim članom uprave HAC-a Mariom Lovrinčevićem tu tvrtku oštetio štetnim ugovorom sa Skladgradnjom o izgradnji odmorišta uz buduću autocestu do Ploča.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene