Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarski kriminal?

Žužul uhićen zbog afere Brodosplit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta policija je jutros u Splitu uhitila četiri osobe koje su privedene na obradu, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Borovec nije želio govoriti o identitetu uhićenih u aferi Brodosplit. Damir Primorac, odvjetnik Slavena Žužula vlasnika Skladgradnje, potvrdio je da je njegov klijent uhićen te da je od 8.00 sati na policijskom ispitivanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ilustracija Razotkriveni su Uhićeni načelnik općine i još šest osoba zbog sumnji u korupciju i kriminal: Razotkrila ih aplikacija

>> 'Brodosplit je ogledni primjer korupcije'

>> FOTO: Tisuće radnika Brodosplita na ulicama

'Tijekom jutra pretražena je obiteljska kuća gospodina Žužula i prostorije Skladgradnje. Nije pronađen nikakav inkriminirajući materijal, a moj klijent je odveden u prostorije policije. Njega se, koliko u ovom trenutku znamo, sumnjiči za dva kaznena djela. Za poticanje na zloporabu ovlasti i na zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju', rekao je odvjetnik Primorac. 'Moj klijent se mogao braniti šutnjom, a ipak je dao izjavu. Ostaje kod svojih prijašnjih teza, tvrdi da nikakvih nezakonitosti nije bilo i da nikakvih nepravilnosti u radu Brodosplita nije bilo', rekao je Primorac.

Uz Žužula su privedene još tri osobe koji su bili članovi bivše uprave Brodosplita. Kroz razdoblje 2005. i 2006. godine navodno su počinili štetu od 11,5 milijuna kuna.

Policija službeno ne želi potvrditi ni identitet uhićenih kao ni gdje obavljaju pretrage stanova i poslovnih prostora, no novinarima je rečeno kako je akcija započela jutros u Splitu, te da ima direktne veze s Brodosplitom. Riječ je o kaznenim djelima iz ovlasti USKOK-a.

Tijekom popodneva, a nakon što u policiji završi kriminalistička obrada, uhićena četvorica će se na saslušanje privesti dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. (Mi. Dr. /Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene