Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta od 11 i pol milijuna kuna

Istraga otvorena, Žužul pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I službeno je otvorena istraga u slučaju malverzacija u Brodosplitu.

Slaven Žužul, suvlasnik tvrtke Skladgradnja, nakon ispitvanja pušten je na slobodu, jer je sudac istrage odbio zahtjev za istražnim pritvorom. Uz njega su privedene pa puštene još tri osobe, bivši direktori Brodosplita Vukasović i Klarić, te računovodstveni savjetnik Skladgradnje. Policija sumnja da je Skladgradnja kao kooperant Brodogradilišta dobila poslove po znatno višim cijenama, čime je nanesena šteta od 11 i pol milijuna kuna. Žužula se također sumnjiči da nije u korist proračuna uplatio 8 milijuna i 400 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Vojska - 4 Brodosplit priča ide dalje Ratna mornarica ima novog kormilara, a politika velike planove, no postoji jedan problem: ''Tko će upravljati novim plovilima?'' Slika nije dostupna Ukinut pritvor Žužul, Prskalo i Korpar izlaze iz Remetinca

Kako se doznaje, Slaven Žužul policiji je rekao da se ne osjeća krivim jer je radio po zakonu. Njegov odvjetnik Damir Primorac rekao je kako je Porezna uprava 'prije nekog vremena obavila nadzor u Skladgradnji, no nije utvrdila nikakve nepravilnosti'.

Skladgradnja godinama Brodosplitu obavlja poslove antikorozivne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene