Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljene nove mjere za oporavak

Državna blagajna se puno brže prazni nego puni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri milijarde i 600 milijuna kuna minus je u proračunu već u prva dva mjeseca, priznao je ministar financija Ivan Šuker. S druge strane, poslodavci su premijerki poručili kako njihovu podršku nema dok ne donese nove mjere za oporavak.

Državna blagajna se puno brže prazni nego puni. Već u prva dva mjeseca proračun je u deficitu preko tri milijarde kuna. Prihodi lagano padaju i spuštaju se do 16 milijardi, a rashodi rastu na skoro 20. Najviše je podbacio PDV, unatoč dizanju na 23 posto zaradio je samo nešto više od pet milijardi kuna, što je skoro 200 milijuna manje nego na početku prošle godine. Rashodi istovremeno rastu, u godinu dana popeli su se preko milijarde. Jedino što proračun redovito puni jesu građani s haračem. Istovremeno prvi tim poslodavaca dva sata žustro raspravlja sa premijerkom Kosor. Kažu da nema podrške Vladi dok ne donese nove mjere za oporavak gospodarstva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Mario Banožić objava na facebooku Banožić se oglasio prvi put nakon nesreće, DORH nije znao da je pušten na kućno liječenje

'Vladu smo suočili sa svim onim što smo joj godinama predlagali. Oni kažu da trebamo gledati u budućnost, ali tek kad budemo imali konzistentan paket mjera koji je ne samo važan za poslodavce nego i za sindikate i za cijelo društvo. Onda možemo govoriti o podršci', rekao je Damir Kuštrak, predsjednik HUP-a. Međutim ministar Šuker tvrdi da popis neispunjenih prijedloga poslodavaca uopće nije bio tema sastanka. 'Poslodavci nisu donijeli neki popis stvari koje Vlada već nije napravila', rekao je Šuker. Poslodavci vladi daju dva tjedna za donošenje konkretnih mjera za oporavak. Inače nema podrške.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene