Nekretnine se nalaze u svim županijama, a većinom je riječ o bivšim vojnim nekretninama.


Ured za upravljanje državnom imovinom pokrenuo je akciju 'Projekti 100' kojom se pozivaju svi zainteresirani za iskazivanje interesa za sto nekretnina koje država želi staviti u funkciju.

Riječ je o 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata. Nekretnine se nalaze u svim županijama, a većinom je riječ o bivšim vojnim nekretninama.

Među sto ponuđenih nekretnina su vile u Lovranu, Opatiji, Dubrovniku i na Plitvicama, bivša politička škola u Kumrovcu, Muzil u Puli, Hotel Iž u Zadru, Češku Vilu na Visu, Duilovo u Splitu, Kovčanje na Malom Lošinju, Željezara Sisak, Goli otok, rezidencijalni objekt u Zagrebu, Data centar Deanovec i Vjesnik u Zagrebu.

U Uredu za upravljanje imovinom navode kako žele nekretnine, koje stoje neiskorištene i propadaju godinama ako ne i desetljećima, iskoristiti za gospodarski razvoj jedinica lokalne samouprave te prikupiti značajna novčana sredstva. Mogu se javiti inovatori, poduzetnici, investitori, županije i općine.

Vezani članci Dubravka Šuica (Foto: Igor Kralj/Pixsell) Dubravka Šuica objavila što sve posjeduju ona i njezin suprug: Na popisu su kuća u Dubrovniku, stan u Zagrebu, dionice... Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa: Šuica od 2011. nije hrvatska dužnosnica

Više od 30 hotela dio državne imovine

Sva zainteresirani, pa i oni koji nemaju novac ali možda imaju dobru ideju, mogu se javiti na mail adresu Ureda: projekti100@duudi.hr s prijedlozima, mišljenjima i idejama te iskazom interesa za nekretnine u državnom vlasništvu.

Prijedlozi i iskazi interesa mogu se slati do 15. rujna 2014.. Nakon što se razmotre, ići će se u postupak organiziranja javnih natječaja za davanje nekretnina u zakup, najam ili prodaju.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook