Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su rasprave o krizi sve bučnije, a novca u državnoj blagajni sve manje, povrat poreza, nadaju se brojni obveznici, ipak neće biti problem.


U poreznoj upravi još nema velike gužve. Većina građana čeka posljednji trenutak za predaju poreznih prijava. I ove godine povrat preplaćenog poreza očekuje više od milijun građana. Visina povrata poreza ovisi o visini prihoda i mnogim drugim faktorima, među ostalima i o poreznim olakšicama. 'Recimo zbog stambenih ili zdravstveih potreba ili oni koji su uplaćivali životno osiguranje, dopunsko zdravstveno ili dobrovoljno mirovinsko osiguranje', rekao je Marko Buljan iz Porezne uprave Zagreb.

Vezani članci Slika nije dostupna Zadnji dan prijave poreza na dohodak, gužve u pošti Slika nije dostupna Produljen rok: Prijaviti porez možete do 19 sati u ponedjeljak

U poreznoj upravi kažu da se mali broj građana odlučuje poreznu prijavu poslati poštom i na taj način izbjeći gužvu. Gužvu mogu izbjeći i oni koji ne čekaju posljednji trenutak. 'Neka iskoriste što još uvijek nema gužve, neka dođu, podnesu svoju prijavu i ispune svoju obvezu', kaže Buljan. Država bi ove godine građanima trebala vratiti milijardu i 800 kuna, a prvi novac na svojim računima mogu očekivati u drugoj polovici travnja.