Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do sada više od 907.000 prijava

Zadnji dan prijave poreza na dohodak, gužve u pošti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski građani do danas su predali više od 907 tisuća prijava poreza na dohodak za prošlu godinu, a prijave mogli su predati još samo danas - do 19 sati u ispostavama Porezne uprave, a do ponoći u pošti. Upravo tamo su se navečer stvorile gužve.

Prema podacima Ministarstva financija, poreznici su do danas zaprimili 907.705 godišnjih prijava, a očekuje se da će ukupno biti predano 1,1 milijun prijava poreza na dohodak za 2008. Ove je godine zadnji dan za prijavu danas, 2. ožujka do ponoći, s obzirom da je uobičajeni rok za prijavu zadnji dan veljače, a 28. veljače je bila subota.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Slika nije dostupna Još 7 dana do isteka roka za prijavu poreza

>> Država više od milijardu kuna vraća građanima

Građani porezne prijave mogu predati u nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema svom prebivalištu ili uobičajenom boravištu a krajnji rok za takav način predaje je do 19 sati, do kada će danas raditi ispostave Porezne uprave. Godišnje prijave poreza na dohodak građani mogu poslati i poštom, i to preporučeno, a krajnji rok za takav način predaje je danas do ponoći (u poštama koje rade do 24 sata).

U Ministarstvu financija ove godine očekuju rekordan broj godišnjih prijava poreza na dohodak, kao i rekordan iznos povrata preplaćenog poreza od oko 1,8 milijardi kuna. Prošle je godine predano oko 1,04 milijuna poreznih prijava, a građanima je vraćeno više od 1,69 milijardi kuna preplaćenog poreza.

Povrat počinje u travnju

Očekujemo da će se povrati poreza i prireza po godišnjim prijavama za 2008. godinu odvijati istom dinamikom kao i prethodne godine, kažu u Ministarstvu financija. Prošle su godine poreznici s prvim isplatama povrata poreza na dohodak započeli u travnju.

Građani sve upute za ispunjavanje prijave poreza na dohodak za 2008. i korisne informacije za popunjavanje prijava mogu dobiti na internet stranicama Porezne uprave (www.porezna-uprava.hr) i Ministarstva financija (www.mfin.hr), a informacije vezane za poreze mogu dobiti i u kontakt centru Porezne uprave na besplatne brojeve telefona - 0800 66 99 33 (porezna oslobođenja, olakšice i porezno priznati izdaci za građane), te 0800 1001 (prijava utaje poreza, neizdavanja računa, rad na crno, drugi porezni prekršaji i pritužbe na rad službenika Porezne uprave).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene