Za odmor na Jadranu i zabavu na kontinentu bit će prilike još i ujesen. Kampanja Tjedan odmora vrijedan značit će 50 posto niže cijene u drugom tjednu listopada.

Galerija +0 Plaža, ilustracija

Ministarstvo turizma nudi tjedan odmora od 16. do 25. listopada za upola nižu cijenu.

Vezani članci Turistički potencijal Sljemena - 6 Sljeme krije brojne turističke bisere, ali oni vape za obnovom. U čemu je problem? "Žalosno, ljudi bi se tu mogli doći rekreirati i mogli bi uživati" Tjedan odmora vrijedan - 9 Počeo Tjedan odmora vrijedan: Doznajte u kojim sve atrakcijama diljem Hrvatske možete uživati po znatno nižim cijenama

''Tu se mogu uključiti svi, od prijevoznika i smještaja, ugostiteljskih objekata. Naravno da je njima cilj da imaju što duže goste, i od hotelskog smještaja, i privatnog, i restorana, tako da mislimo da je to hvalevrijedna akcija i za naše građane i za sve koji se nađu na području Republike Hrvatske'', kaže ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Dubrovnik i Split iskoristit će jeftiniji tjedan

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić kaže da će se institucije bliske gradu Dubrovniku ''uključiti u projekt Tjedan odmora vrijedan, koji prepoznajemo kao iznimno važan jer je pozicioniran u listopadu''. U listopadu kada je Dubrovnik imao mnogo gostiju i kada je luksuzni hotel mogao naplaćivati 200 eura noćenje. Sada je to noćenje 113 eura, što bi značilo 50-ak eura u listopadu.

Splitski ugostitelji mogli bi također spustiti cijene na tjedan dana. ''Ja smatram da oni žele zdravu potrošnju i vratiti osmijeh na lice Hrvatima, ako ga imaju tijekom ljeta, da im se produži osmijeh na licima'', kaže Ivo Vrdoljak, vlasnik restorana Zrno soli.

Sjeverni Jadran misli i na dodatne troškove

A hoće li bar u listopadu na Sjevernom Jadranu spustili cijene? ''Nismo razmišljali konkretno uključiti se u samu akciju, kako je već osmi mjesec podbacio, deveti je jako loš'', rekao je Andrej Kušeta, voditelj hotela u Rijeci.

''Još su dodatni i troškovi grijanja u to doba godine. Treba taj apartman i počistiti. Mislim da se za pola cijene nikome neće isplatiti raditi'', smatra medulinski iznajmljivač apartmana Ivo Lorencin. Šteta, jer će neki autoprijevoznici dopremiti turiste u pola cijene.

''Domaće migracije iznimno su nam važne, tako da ćemo mi u tom tjednu ponuditi popuste na linijama koje će spojiti more i kontinent, a svaki putnik nam je važan'', poručuje direktorica Arriva Travela Tamara Černeka.

Zagrebačkim muzejima većinom nije isplativo takvo razmišljanje, kao ni zagrebačkom Zoološkom vrtu. Zajedno sa Sjevernim Jadranom zahvaljuju se ministarstvu na pomoći.

''Kad ne bi bilo te marketinške akcije Ministarstva i kad bismo sami spustili cijene na pola, vjerujem da bismo si na taj način i sami uspjeli napuniti apartmane'', kaže iznajmljivač iz Medulina. A u takvom apartmanu ni za koju cijenu ni u kojem terminu nijedan tjedan neće biti odmora vrijedan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju