Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Drugi krug isplate

Crveni križ isplatio 50 milijuna kuna poplavljenima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Crveni križ (HCK) priopćio je u četvrtak da je do sada ukupno isplatio 49,9 milijuna kuna novčane pomoći građanima pogođenima poplavama u svibnju.

U tijeku je drugi krug isplate novčane pomoći, a dosad je isplaćeno 15,5 milijuna kuna za 3890 osoba. Pomoć se isplaćuje osobama na području Vukovarsko-srijemske županije koje imaju prijavljeno prebivalište i boravile su u stambenim objektima za koje je donesena odluka o obnovi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Slika nije dostupna Golema šteta Teško stanje u BiH - Nakon poplava ostali nanosi mulja visoki i do 2 metra

HEP poplavljenim područjima županjske Posavine donirao oko šest milijuna kuna

U prvom krugu isplaćeno je 34.096.000 kuna za 8.524 osobe, koje su primile po 4.000 kuna, te 266.000 kuna za 133 osobe, koje primile po 2.000 kuna jer su u manjem opsegu bile pogođene poplavama.

Nakon završetka drugog kruga isplata, Glavni odbor HCK-a donijet će odluku o raspodjeli preostalog novca sakupljenog u Apelu za osobe pogođene poplavama, koji se nalazi na računima HCK-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene