Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDSSB tvrdi da ih HDZ ucjenjuje

Obračun Drmića i Hebranga u hodniku Sabora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'HDZ ucjenom pokušava osigurati kvorum', tvrdi Ivan Drmić iz HDSSB-a.

Drmić tvrdi kako HDZ ne preza ni od čega te kako je sve počelo još krajem kolovoza kada je Branimir Glavaš tražio izdavanje putovnice.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Kaznena prijava Šeks odbacuje optužbe za prijetnje smrću: "Gledala me na bezobrazan način. Samo sam joj rekao..." Karolina Vidović Krišto Ima svjedoka Vidović Krišto kazneno prijavila Šeksa DORH-u: “Rekao mi je da je mnoge ušutkao i ubio“

'Iako je sve regularno, putovnice nema. Kontaktirana su i nadležna ministarstva', rekao je Drmić i nadovezao se kako ga je protekli četvrtak nazvao Andrija Hebrang iz HDZ-a. 'Pitao me hoću li doći na glasovanje. Ja sam ga pitao zbog čega rade problem oko putovnice za Glavaša, a Hebrang mi je jamčio da Vladimir Šeks i Jadranka Kosor o tome ništa ne znaju. Tako je razgovor završio', tvrdi Drmić.

Dodao je kako ga je Andrija Hebrang jučer ponovno zvao. 'Kada smo mu rekli da nećemo na glasovanje, on je rekao da onda nema ništa od putovnice. 'Zlo nije napustilo HDZ odlaskom Sanadera', zaključio je Drmić. Na tu tvrdnju nadovezao se Dinko Burić. 'Kada ode HDZ, za Banske dvore trebat će kanta svete vode'

Andrija Hebrang sve demantirao

Andrija Hebrang demantirao je ucjene za koje ga je prozvao HDSSB. 'Udaraju nisko i lažu', kazao je Hebrang tvrdeći u početku da je za problem Branimira Glavaša i putovnice doznao iz novina.

Dok je davao izjavu u Saboru ispred prostorija Kluba Zastupnika HDSSB-a izašli su i zastupnici Drmić i Burić te je pred novinarima počela žestoka polemika puna optužbi. Hebrang je najavio tužbu protiv Drmića koji je kazao da će se odazvati jer stoji iza tvrdnji da mu je Hebrang kazao kako bez većine u Saboru nema putovnice za Glavaša.

Polemika je prerasla u uvrede kada je Hebrang kazao da će otići u ured za izgubljeno i nađeno te potražiti Glavaševu putovnicu. Drmić i Burić povikali su za njim da Glavaš nije izgubio putovnicu te da će mnogi iz HDZ-a izgubiti slobodu. Hebrang je Drmiću dobacio kako je Glavaš izgubio putovnicu, a on pamet.

Vlada: Ovo su podle, jeftinine, politikanske izjave!

Na HDSSB-ove tvrdnje oglasila se i Vlada. 'Laž je da predsjednica Vlade Jadranka Kosor 'papire Branimira Glavaša ima na svom stolu'. Pitanje izdavanja osobnih dokumenata, pa tako i putovnice, ne rješava predsjednica Vlade, već nadležno ministarstvo', stoji u priopćenju iz Vlade. 

'Ovakve izjave, koliko smiješne, toliko i podle, očito su u funkciji jeftinog politikantstva i odlučno ih odbacujemo', dodaje se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene