Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Nova TV upozorila na mutne poslovi oko privatizacije hotelskog kompleksa Koločep, priča je ovih dana dobila nastavak. Najbolji ponuđač bila je neprofitna organizacija 'Otok znanja', koja obećani projekt još nije pokrenula, a već je došlo do raskola među partnerima, Željkom Markotom vlasnikom Markotela i Sinišom Hrgićem inače potpredsjednikom Vijeća HRT-a.


Cijeli slučaj ispituje i državno odvjetništvo, a upetljala se naravno i politika. 

Vezani članci Slika nije dostupna Prijeti im i zatvor: Upali na koronaparty na plaži pa uhitili više od 100 ljudi, većinom stranaca Slika nije dostupna 'Otok znanja': Upravi ni traga, kao ni plaćama, radnici najavili štrajk

Ni današnji tmurni oblaci nad Koločepom, ni Željko Markota, kažu u Upravi «otoka znanja», neće zaustaviti naš projekt. Čak i priča s Državnim odvjetništvom je, tvrde, bez ikakvog temelja, jer i to je samo još jedan Markotin potez da uništi Ustanovu. 

Markota, preko odvjetničkog ureda koji ga zastupa sve to demantira. Njegovi dojučerašnji partneri, Davor Lauc i Siniša Grgić, kaže, napustili su osnovnu ideju ustanove. A sukob oko «otoka znanja» došao je i u političke vode.

Cijelu priču o mutnim poslovima oko privatizacije te raskola kad je rješenje bilo na pomolu pogledajte u priloženom video prilogu.