Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška kolegica

PRGOMET OSNOVAO STRANKU 'Hrid ostaje u okviru političke platforme Most'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isključeni član MOST-a, Drago Prgomet večeras je osnovao stranku. Tako je HRID, udruga koju je osnovao, postala politička stranka.

Bivši član Nacionalnog vijeća Mosta Drago Prgomet u ponedjeljak navečer osnovao je političku stranku Hrid, koja je dosad djelovala kao udruga, a nakon osnivačke skupštine, zatvorene za javnost, novinarima je tek kratko rekao kako Hrid ostaje u okviru političke platforme MOST.

Pročitajte i ovo Izborni stožer Možemo! Izborna matematika Više mandata, a manje glasova: Kako je moguće da je Možemo! dobio veću potporu, a manje zastupnika od Mosta? Nikola Grmoja Reakcija na rezultate Nikola Grmoja održao govor: "Vrijeme Mosta tek dolazi!"

'Završena je osnivačka skupština stranke Hrid. Hrid ostaje u okviru političke platforme Most', poručio je Prgomet novinarima i ubrzano se udaljio iz Hrvatskog novinarskog doma u kojem se sastanak i održavao.

Iako je njegova izjava službeno najavljena za 19 sati, Prgomet je zgradu napustio već oko 18,30 sati. Ništa rječitije nisu bile niti njegove stranačke kolegice Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Vuksanović.

Na sastanku na kojem je odlučeno da Udruga Hrid postaje stranka, uz Dragu Prgometa, sudjelovale su i dvije izabrane saborske zastupnice iz I. izborne jedinice iz platforme MOST-a, Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Vuksanović koje u dale podršku stranci Hrid.

Lovrinović objasnio kako će i kada MOST donijeti odluku kome su bliži

Obje su kazale kako će nastaviti djelovati u okviru platforme MOST. Što će to u praksi značiti, još uvijek nije poznato. Zasigurno će podlijegati nekoj vrsti stranačke stege, a stranački se se odlučivati i o svim daljnjim potezima među kojima je i izglasavanje vlade.

"Ja sam predsjednica Upravnog odbora Hridi, ne vidim u čemu je problem, ja sam u Hridi, a i dalje sam i u MOSTU. Sve ostaje isto", rekla je izabrana saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović dok se pokušala progurati među novinarima.

Njezina kolegica Gordana Rusak ipak je zastala te kratko rekla: "Nakon ovog, moja podrška platformi Most ostaje ista".

Petrijevčanin i Rusak su kao članice udruge Hrid na proteklim parlamentarnim izborima u Sabor ušle u prvoj izbornoj jedinici s liste Mosta, kojoj je na čelu bio Drago Prgomet.

Jedan od članova novoosnovane stranke Josip Jelić kazao je kako je Prgomet jednoglasno, na skupštini koja je okupila oko 140 sudionika, izabran za predsjednika.

Na pitanje zbog čega je sastanak tako brzo završen te je li možda bilo disonantnih tonova, Jelić je kazao kako nije bilo nikakvih disonantnih tonova te da je "rasprava bila kratka jer se samo kratko razgovaralo oko toga da Hrid ostaje na platformi Mosta".

'Po meni Drago Prgomet ne podnosi da nije prvi i rekao sam mu sad gore na Skupštini i napustio sam to nisu uvažili moje primjedbe ne može ni jedna stranka funkcionirati, imamo mi kroz ovih 25 godina kao one man show, ako nisam prvi ne valja politički sustav Hrvatske', rekao je Nediljko Matić.

Drago Prgomet je sa udrugom Hrid sudjelovao na proteklim parlamentarnim izborima u sklopu platforme Most nezavisnih lista, no sada ta udruga svoj rad nastavlja kao politička stranka.

Stanka HRID imat će troje zastupnika te će moći osnovati zastupnički klub, a kažu kako će novac koji dobiju, darovati u humanitarne svrhe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene