Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Javno prepucavanje koje je počelo nakon što je ministar zdravlja Rajko Ostojić prozvao svog prethodnika Darka Milinovića za prikrivanje nekoliko milijardi visokih dugova u zdravstvu, nastavlja se priopćenjima.


Bivši ministar prozvao je aktualnog za niz krivičnih radnji, na što je Ostojić odgovorio tužbom za klevetu. Na optužbe odgovor novim optužbama. Darko Milinović, prozvao je Rajka Ostojića za niz afera.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Karlovac i Ogulin najbolje stoje s listama čekanja' Slika nije dostupna R. Ostojić: Uskoro će i gradovi moći biti osnivači i vlasnici zdravstvenih ustanova'

'Neka objasni svoju ulogu i povezanost sa interesnim grupama koje su nabavile 2001. godine jedan uređaj za 2,2 mil kuna skuplji nego najpovoljnija ponuda i direktnom pogodbom, ili što sam ga prozvao za dug o milijardu i 400 milijuna kuna što je potvrdio i sam premijer. Ili zbog umiješanosti u aferu Baxter kada je umrlo 23 ljudi', rekao je Milinović.

Neće stati ni Ostojić - priopćenjem uzvraća kako je angažirao odvjetnika i sprema tužbu za klevetu protiv Milinovića. 'To je još jedan PR-ovski pokušaj nesposobnog ministra da prekrije svoju nesposobnost i od te tužbe, zna i on, neće biti ništa', kaže Milinović.

>> Rajko Ostojić tuži Darka Milinovića za klevetu!

Dok se oni prepucavaju, pacijenti samo žele bolje funkcioniranje zdravstvenog sustava. Rokovi su probijeni, ali liste još uvijek nisu preplovljene. Primjerice u Splitu, Vukovaru, Rijeci ili pak Puli na pojedine se preglede čeka i do nekoliko mjeseci. Kao uzrok dugih čekanja pacijenti ističu česte kvarove na uređajima i to je problem većine županijskih bolnica.

'Županije će sukladno zakonu o sanaciji ustanova procijeniti da li će oni sanirati svoje bolnice. Ili će to zamoliti da intervenira država', rekao je Ostojić. Iako su lani svi zadani rokovi probijeni, ministar od svog stila ne odustaje, pa tako i za prvih šest mjeseci ove godine najavljuje velike reforme, a pri tom planira i uštedjeti milijune. Sve to dok vodi i aktivnu kampanju za zagrebačkog gradonačelnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook