Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBLAŽAVANJE TROŠKA

Maturalna zabava nikad skuplja, pogledajte kako su se snašli ovi učenici

Aktualno Galerija Maturalna zabava - 1 Maturalna zabava - 1 Foto: Cropix Maturalna zabava - 2 Maturalna zabava - 2 Foto: DNEVNIK.hr Maturalna zabava - 3 Maturalna zabava - 3 Foto: DNEVNIK.hr Maturalna zabava - 4 Maturalna zabava - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Maturalna zabava - 5 Galerija 1/6 >>
Maturanti diljem zemlje spremaju se za oproštaj i maturalnu zabavu - koja nije imuna na inflaciju. Skuplji su stolica, frizura, šminka, haljine, odijela. Kada su počeli sve zbrajati, križevački maturanti dosjetili su se kako proći jeftinije.

Kada se na papir stave svi troškovi, križevački maturanti sada znaju - organizirati maturalnu večer i nije baš jeftino. "Podijelili smo se da skupljamo svaki mjesec po malo novca da ne bi bilo preveliko opterećenje sve odjednom", rekla je maturantica Lana.

"Dio cijene ide za slikanje, za fotografa, dio ide za bend koji smo sami iznajmili, dio ide baš za stolice", dodaje Karla.

U Križevcima se stolica za maturalnu večer kreće oko 35 eura, pa su se maturanti dosjetili. Umjesto koncerta nakon norijade pitali su Grad da im subvencionira večeru. I Grad se složio. Svaki maturant dobit će 15 eura.

"To je iznos koji je otprilike ekvivalent koji smo predvidjeli za koncert i okrepu, dakle oni su to zamijenili da se podijeli na broj od 240 maturanta", pojasnio je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi podaci Stopa inflacije ponovno jednoznamenkasta: Pogledajte za koliko su porasle cijene

Troškovi su zbog inflacije sve veći, ali i sadržaja je sve više.

"Pogotovo i šminkanje i to. Morali smo se prošle godine naručiti, u salonima je sve popunjeno", istaknula je Nina. Bukirana je kozmetičarka i u Dubrovniku. Tamo maturantice za posebnu večer traže cijeli paket.

  Pročitajte i ovo Ilustracija analiza visokih cijena Tko je krivac za inflaciju? "Poduzeća su nastojala nadoknaditi gubitke"

Za svečanu večeru pripremaju se i u Zagrebu - dvorane se mogu naći od 50 do 80 eura po osobi. "S obzirom na to da za maturante nastava završava za deset dana, u našem hotelu maturalne večeri počinju od kraja svibnja, svi termini su za ovu sezonu bukirani", rekla je Dolores Curić Košpić, prodajna predstavnica hotela Antunović.

Više od 30.000 hrvatskih maturanata s nastavom završava 26. svibnja, a od 2. lipnja čeka ih - matura.

Više o cijenama maturalnih zabava pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene