Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro ratifikacija

Dogovor oko Ljubljanske banke komentirala i oporba, žele znati detalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogovor Hrvatske i Slovenije o načinu rješavanja pitanja prenesene štednje Ljubljanske banke, čime je uklonjena posljednja prepreka za pokretanje ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora, komentirala je hrvatska oporba.

Nakon rješavanja pitanja Ljubljanske banke između Hrvatske i Slovenije, oporbu zanimaju detalji dogovora. Bivša premijerka Jadranka Kosor, koja je pregovarala sa Slovencima oko granice, priznaje da su tvrdi pregovarači. Istog je mišljenja i HDZ, najveća oporbena stranka. Zanimaju ih detalji vezani za zamrzavanje sudskih postupaka.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

>> Ljubljanska banka više nije prepreka, ratifikacija može početi!

'Dvije Hrvatske banke moraju obustaviti sve sudske radnje vezane za rješavanje problema. Mi ne znamo do kad će trajati taj zastoj i je li on na mala vrata znak odustajanja od tužbi', rekao je Gordan Jandroković, bivši ministar vanjskih poslova.

Kosor zadovoljna

Kosor je zadovoljna što će susjedi ipak ratificirati pristupni ugovor. 'Najbitnije je da se sve rješava u skladu s međunarodnim propisima i da se ni na koji način ne uruše prava pojedinaca, dakle štediša', rekla je Kosor.

Premijeri Zoran Milanović i Janez Janša u ponedjeljak će potpisati memorandum kojim dvije države dogovaraju rješavanje slučaja Ljubljanske banke, ali i ubrzavaju ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu. Naime, čim dvojica premijera stave potpis u Mokricama, Slovenija pokreće ratifikaciju. Hrvatska se obvezuje da neće biti novih tužbi. A dogovor oko Ljubljanske banke vodit će se u okviru sukcesije, ali i banke za poravnanje. Istodobno Hrvatska ne povlači tužbe, već ih zamrzava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene